Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Δυτικής Αττικής

Ένα νέο σχέδιο για την αντισεισμική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής οργανώνεται, με τη συμμετοχή του Καθηγητή  Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Δρ. Ευθυμίου Λέκκα.
Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που συνεκλήθη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, έγιναν εισαγωγικές τοποθετήσεις σχετικά με την αντισεισμική προστασία της Δυτικής Αττικής, σε ένα νέο πλαίσιο, που θα προβλέπει τις αλλαγές στο κλίμα, καθώς και τις τεχνολογικές αλλαγές.
Μετά την εισήγηση του Καθηγητή Γεωλογίας Δρ. Ε. Λέκκα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει εκστρατεία, με ενημερωτικές δράσεις για την αντισεισμική προστασία από κοινού με ελέγχους δημόσιων κτιρίων, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους κατά τόπους φορείς της Δυτικής Αττικής. Σκοπός τόσο η ενημέρωση των πολιτών την κρίσιμη στιγμή των σεισμικών φαινομένων όσο και η πρόληψη επικίνδυνων ζημιών.
Όπως δήλωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος, «Η Δυτική Αττική είναι ίσως η πιο ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή της χώρας μας και καλούμαστε να την προστατεύσουμε στο βαθμό που είναι αυτό δυνατόν, δεδομένων της κλιματικής αλλαγής και των τεχνολογικών κινδύνων που υπάρχουν. Είμαστε εδώ και συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς της περιοχής μας, όπως και με κορυφαίους επιστήμονες, όπως ο Δρ. Ευθύμιος Λέκκας, για να προστατεύσουμε την περιοχή μας».
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου