Μας θυμήθηκαν πάλι... Κλοπή στο Κ.Ε.Α.

Με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φίλων του Κέντρου που θωράκισαν το κτίριο, είχαν σταματήσει οι βανδαλισμοί και οι κλοπές, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς όμως, μας ξαναθυμήθηκαν και εχθές το βράδυ, χτύπησαν τους εξωτερικούς χώρους του Κ.Ε.Α. Οι μονάδες των κλιματιστικών, που βρίσκονται εκτός του κτιρίου, έγιναν ο στόχος των κλεφτών, οι οποίοι ξήλωσαν, (όπως βλέπετε στις φωτογραφίες), και κατέστρεψαν καινούργια μηχανήματα, για να αφαιρέσουν μάλλον, τον χαλκό και ό,τι άλλο μπορούσαν. Το Κέντρο μας, βρίσκεται δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, οπότε αποδεικνύεται περίτρανα, πως η ατιμωρησία οδηγεί στο θράσος. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το περιστατικό και μας είπε να το δηλώσουμε στην Ασφάλεια, και... 
Το Κ.Ε.Α. δεν είναι ασφαλισμένο και δεν χρηματοδοτείται από πουθενά. Ο,τιδήποτε χρειαζόμαστε, το πληρώνουμε από την τσέπη μας και τα επιδόματα αναπηρίας. Το άδικο όμως, είναι ότι δεν τιμωρούνται οι κλέφτες, τιμωρούνται τα θύματα, με όλη την ταλαιπωρία που προκύπτει μετά από κάθε κλοπή και πρέπει να χάσουμε την πρώτη μέρα μετά την κλοπή, για να τρέξουμε στις αστυνομίες για τα διαδικαστικά, πιθανώς και σε κάποια δικαστήρια, πολλαπλασιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ζημιά. Οι κλέφτες ή ο κλέφτης, ακόμα και αν συλληφθούν, έχουν μικρότερη ταλαιπωρία, ακόμα κι αν δικαστούν κάποτε.
Νοιώθουμε εκτεθειμένοι, καθώς είναι θέμα χρόνου να χάσουμε και τις άλλες εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών, την στιγμή που από την Πολιτεία θα έχουμε απλά την διαπίστωση της κλοπής. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, επαναλαμβάνουμε, πρακτικά, τιμωρούνται τα θύματα και δικαιώνονται οι κλέφτες, για να συνεχίσουν την δράση τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου