Διανομές κατ' οίκον με αυτοσχέδιο, ηλεκτρικό, αναπηρικό αμαξίδιο

Ένας Κολομβιανός, ο Μάρτιν Λοντόνιο, έμεινε ανάπηρος στα 18 του από ατύχημα, αλλά δεν ξέμεινε από ιδέες. Μετέτρεψε το αναπηρικό του αμαξίδιο σε ηλεκτρικό, ώστε να κινείται ταχύτερα στην πόλη του και ξεκίνησε μια εταιρεία παραδόσεων κατ’ οίκον, (κούριερ). 

Το οικολογικό προφίλ της ηλεκτροκίνητης εταιρείας του, του έδωσε επιπλέον ώθηση και έχοντας τελειοποιήσει το αυτοσχέδιο όχημά του, προέτρεψε κι άλλους αναπήρους να ενταχθούν στην επιχείρησή του. Τα αυτοσχέδια ηλεκτροκίνητα «μηχανάκια» του μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 30 χλμ/ω, ενώ το κόστος τους για όσους θέλουν να τα αγοράσουν, είναι σημαντικά μικρότερο από του εμπορίου. Για την ώρα έχει φτιάξει δέκα αμαξίδια, τα οποία τα μισθώνει σε ΑμεΑ, ενώ παράλληλα, δίνει την δυνατότητα σε όποιον θέλει, να δουλέψει στην εταιρεία του για έναν χρόνο και με μια μικρή περικοπή στον μισθό του, να κρατήσει το ηλεκτρικό αμαξίδιο μετά το πέρας του έτους.

«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία αποβλέπει στην κοινωνική και εργασιακή ενσωμάτωση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, τα οποία χρειάζονται μία πηγή εισοδήματος. Ταυτόχρονα, τους δίνουμε την ευκαιρία να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη με μία εφεύρεση η οποία δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό», λέει ο Λοντόνιο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου