Και φέτος τα Προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων και Λογοθεραπείας στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων

 

Συνεχίζονται και τη φετινή σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Ατομικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής Γονέων και το Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών Λογοθεραπείας που διεξάγονται στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων.

Ειδικότερα, σε σχετικές ανακοινώσεις του Προέδρου των Βρεφονηπιακών Σταθμών Άνω Λιοσίων, αναφέρονται τα κάτωθι:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 2020 – 2021

 Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Το Πρόγραμμα Ατομικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής που διεξάγεται στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων, με την επίβλεψη της Ψυχολόγου κας Γεωργίας Παππά συνεχίζεται και αυτή τη σχολική χρονιά, προκειμένου οι γονείς να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Η αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας συμβάλλει στην αρμονική συμβίωσή τους και, στη συνέχεια, στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Οι γονείς που επιθυμούν συνάντηση με τη Ψυχολόγο μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη του Σταθμού ή στο Γραφείο Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών (τηλ. επικ. 2102475433), ενώ συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και έπειτα από παρότρυνση των παιδαγωγών σχετικά με τη παρουσία των παιδιών στον σταθμό.

 Στη προσπάθειά μας να ακολουθήσουμε τα μέτρα προστασίας ενάντια στη πανδημία του κορωνοϊού οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται στο Γραφείο Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος  Ν.Π.Δ.Δ.
Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών

Παναγιώτης Καμαρινόπουλος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2020 – 2021

Με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία των παιδιών για την ομαλή μετάβασή τους από τους Παιδικούς Σταθμούς στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης, συνεχίζουμε και την φετινή σχολική χρονιά, την υλοποίηση του  Προγράμματος Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών– Λογοθεραπείας.

Το Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών - Λογοθεραπείας έχει σκοπό την ανίχνευση δυσκολιών στην άρθρωση και στην έκφραση του λόγου των παιδιών, με στόχο  την έγκαιρη παρέμβαση και αποφυγή εμφάνισης μαθησιακών δυσκολιών μετέπειτα. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με την εποπτεία της Λογοθεραπεύτριας μας, κας Μουρκογιάννη Σπυριδούλας στα παιδιά των τμημάτων με χρονολογία γέννησης το 2017. Αρχικά, θα αξιολογηθούν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017 και σε δεύτερο χρόνο τα παιδιά του δευτέρου εξαμήνου του 2017. Ακόμη, πρέπει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την προστασία των μικρών μας φίλων από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Η έγκαιρη ανίχνευση πιθανών μαθησιακών δυσκολιών, είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω μαθητική ζωή του παιδιού κι οι γονείς είναι σημαντικό να ενημερωθούν υπεύθυνα για τη σχολική ετοιμότητα των παιδιών τους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου