Ενέργειες του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθ. Μπούρα, για την ενίσχυση επιχειρήσεων που παρέμειναν σε κατ' εξαίρεση αναστολή

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 900 τεύχος Β’ που ορίζει την ενίσχυση των επιχειρήσεων που παρέμειναν κατ΄ εξαίρεση σε αναστολή λειτουργίας κατά την εορταστική περίοδο του 2020. Κατόπιν της δημοσίευσης του ΦΕΚ που εξασφαλίζει ειδική ενίσχυση, ορίζεται η διαδικασία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης και ο καθορισμός των συνυποβαλλόμενων δικαιολογητικών, στη σελίδα 10709 και κεφάλαιο 6 στην υποπερίπτωση ββ’ της περίπτωσης β’ της περίπτωσης 2, ως απαραίτητη η προϋπόθεση ο δικαιούχος οφείλει να προσκομίσει φορολογική ενημερότητα εκδοθείσα το νωρίτερο 7 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης.

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων των δημάρχων και των επαγγελματιών του λιανικού εμπορίου των περιοχών της Δυτικής Αττικής, ο κύριος Μπούρας αντιλαμβανόμενος ότι η παρούσα προϋπόθεση θα σταθεί τροχοπέδη για την πλειονότητα των δικαιούχων, επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, όπως και με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο κ. Μπούρας μετά την παρέμβαση του, έλαβε την διαβεβαίωση από τους αρμόδιους  Υπουργούς, ότι δεν θα απαιτηθεί η προσκόμιση της φορολογικής ενημερότητας, δεδομένου των δυσμενών συνθηκών της πανδημίας καθώς και ότι η παρούσα επιχορήγηση θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές Δημοτικές Αρχές, βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και θα παρεμβαίνει για την στήριξη των συμπολιτών του, ειδικά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου