Ένας Ήρωας: Μια ομάδα εθελοντών στην Θεσσαλονίκη

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ο "Ένας Ήρωας", μια ομάδα εθελοντών, έχει αναλάβει δράση στο δάσος του Σέιχ - Σου στην Θεσσαλονίκη, έχοντας ήδη καθαρίσει μεγάλο μέρος του βουνού από τόνους σκουπίδια, ενώ παράλληλα ταΐζουν όλα τα αδέσποτα του Σέιχ - Σου, δίνοντας και σε όσα χρήζουν την φαρμακευτική τους αγωγή. Η ομάδα εθελοντών, η οποία απαρτίζεται από μικρούς και μεγάλους με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, με την συνεχή δραστηριότητά της στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, πως όταν όλοι μαζί βοηθούμε στην διατήρηση της καθαριότητας της φύσης, τότε η φύση μας το ανταποδίδει.

Επίσης μεγάλη βοήθεια και στήριξη προσφέρει εδώ και χρόνια στην αποστολή τροφών, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και ό,τι άλλο χρειαστεί (έκτακτα χειρουργεία, επείγον φιλοξενίες, αμπούλες, φυσικοθεραπείες), για όλα τα αδέσποτα του Σέιχ - Σου, το σωματείο Never Walk Alone e.V. με Πρόεδρο την κα Μαρίκα Καμάρη.

Μερικά από τα μελλοντικά τους σχέδια, εκτός της προσπάθειας να κρατούν το βουνό καθαρό από σκουπίδια, είναι:

Α)  Να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων με κοινοποιήσεις αυτών, με στόχο και σκοπό την υιοθεσία τους. 

Β) Να τοποθετηθούν ξύλινοι κάδοι, (που οι ίδιοι θα φτιάξουν), στα σημεία που δεν υπάρχουν, ώστε με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για το αυτονόητο: Να μην πετούν στο έδαφος τα σκουπίδια τους.

Γ) Να τοποθετηθούν σε πάρα πολλά σημεία του βουνού, (προσβάσιμα σε κόσμο), ξύλινες επιγραφές για την ευαισθητοποίηση των πολιτών με αποτέλεσμα την προστασία του Σέιχ - Σου.

Τι θα πρέπει να προσέχουμε στο βουνό: 

1) Κυκλοφορεί (χρόνια τώρα) ή ένας ή πολλοί επιτήδειοι, οι οποίοι σπάνε τζάμια από τα ΙΧ και κλέβουν τσάντες κτλ. Μην απομακρύνεστε από το ΙΧ σας.

2) Σταματήστε να πετάτε σκουπίδια, προστατέψτε το δάσος, τα σκυλάκια τα βλέπουν ως παιχνίδι και τα τρώνε.

3) Μην τρέχετε με ποδήλατο, ή με μηχανάκι, ή με το ΙΧ σας ή με τα πόδια όταν περνάτε δίπλα από κάποια αγέλη, μην κρατάτε πέτρες ή ξύλα ως απειλή προς τα αδέσποτα.

4) Μην πετάτε τους κουβάδες νερού και τροφής, μην καταστρέφετε τις ταΐστρες και μην βανδαλίζετε τα σημεία ταΐσματος.

5) Αν δείτε κάτι ύποπτο ειδοποιήστε αμέσως την ΕΛ.ΑΣ.

Προστατέψτε το δάσος, όχι άλλα σκουπίδια! 
Ας προστατέψουμε εμείς οι ίδιοι αυτήν την όαση που βρίσκεται ανάμεσά μας.
Ας προστατέψουμε την φύση.
Ας προστατέψουμε τα σκυλάκια.
Ας προστατέψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Βρείτε τους στο Facebook: Ένας Ήρωας 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου