Υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων

Ακόμη ένα, κομβικής σημασίας κοινωνικό ιατρείο, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, άνοιξε τις πόρτες του στο κεντρικό κτίριο του Κέντρου (Πειραιώς 35) για να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α., στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης.

Πλήρως εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο προσφέρει πλήρη οδοντοστοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

Οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού που δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμη και τα στοιχειώδη αγαθά είναι οι κύριες ομάδες που παραμελούν σοβαρά τη στοματική τους υγεία, αμελούν τις τακτικές προληπτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, αναβάλλουν τις οδοντιατρικές θεραπείες τους (λόγω του υψηλού κόστους που αυτές έχουν) και αναζητούν υπηρεσίες οδοντιατρικής περίθαλψης μόνο τη στιγμή του επείγοντος.

Δυστυχώς, η κακή οικονομική κατάσταση συνδέεται με κακή οδοντική υγείας και η τελευταία, με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, ακόμη και ορισμένα είδη καρκίνου.

Διατηρώντας υγιές το στόμα τους, οι πολίτες διατηρούν υγιές και το σώμα τους. Και αυτός είναι ο κύριος στόχος που υπηρετεί το Κοινωνικό Οδοντιατρείο.

Υπηρεσίες:

Στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές οδοντιατρικές, θεραπευτικές πράξεις, όπως:

  • εμφράξεις και αντικαταστάσεις παλαιών εμφράξεων (σφραγίσματα)
  • αποτρυγώσεις (καθαρισμοί)
  • διανοίξεις δοντιών για ενδοδοντική θεραπεία (απονευρώσεις)
  • αντιμετώπιση οδονταλγιών και αποστημάτων
  • εξαγωγές δοντιών
  • παρέχονται επίσης υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής

Το όραμα έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη δωρεά της εταιρείας Interamerican και τη στήριξη της εταιρείας Οδοντιατρικά Αποστολίδης. Πολύ σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά της Allergan, που δώρισε τον πολύτιμο για τη διάγνωση και τη θεραπεία, οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα.

Η Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΦΙΕ) και το μέλος της, κυρία Αγγελική Μανέτου, ανέλαβε, εν είδει χορηγίας, τη μελέτη ακτινοπροστασίας του ακτινολογικού εξοπλισμού.

«Το κοινωνικό οδοντιατρείο είναι ακόμη ένα βήμα για την πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας, με αξιοπρέπεια και σε σύγχρονες συνθήκες. Δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για να βρισκόμαστε δίπλα σε όποιον μας έχει ανάγκη. Αυτός είναι ο σκοπός, γι αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε», τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Οδοντιατρείου ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Το συγκεκριμένο ιατρείο έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά το παζλ των κοινωνικών ιατρείων που έχει αναπτυχθεί στο Κ.Υ.Α.Δ.Α.: για τη φροντίδα του σώματος (Παθολογικό- Χειρουργικό Κοινωνικό Ιατρείο), του στόματος (Κοινωνικό Οδοντιατρείο), αλλά και της ψυχής (Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας).

Για πληροφορίες και ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία των Κοινωνικών Ιατρείων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στο τηλέφωνο 210-5246515 (επιλογή 3).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου