Η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου στο Προεδρικό Μέγαρο για τον Θεσμό της Αναδοχής

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επισκέφτηκαν η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με 29 παιδιά από τη δομή Παιδικής Προστασίας, «Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας».

Αφορμή γι’ αυτήν την επίσκεψη στάθηκε η υπόσχεση που έδωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2020 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία είχε και πάλι επισκεφτεί την «Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας». Τότε η Πρόεδρος είχε δεσμευτεί στα παιδιά, ότι όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα τα προσκαλέσει στο κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Τα 29 παιδιά συνόδευαν, εκτός από την Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Γιάννος Λιβανός, η Διευθύντρια, Μαρία Αποστολοπούλου και ο κοινωνικός λειτουργός, Ανδρέας Κασκανιώτης.

Πιστή στην προώθηση του θεσμού της αναδοχής και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της αποϊδρυματοποίησης των παιδιών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί και στηρίζει τις δράσεις  της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον θεσμό της αναδοχής και την ευρύτερη κοινωνική πολιτική που σχετίζεται με την παιδική προστασία. Το Κράτος παρεμβαίνει δυναμικά και νομοθετεί με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών. Έχουμε ρίξει το βάρος μας στο θεσμό της αναδοχής καθώς φαίνεται να είναι ο μόνος δρόμος, η μόνη λύση για να μην ξοδεύουν άλλο, αυτά τα παιδιά την παιδικότητά τους σε μια κλειστή δομή αλλά να τη ζήσουν σε μια ζεστή αγκαλιά. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή φροντίδα και είναι ευθύνη της Πολιτείας να εξασφαλίσουμε μια οικογένεια, για κάθε παιδί», υπογράμμισε η Δόμνα Μιχαηλίδου κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου