Το Πάρκο Τρίτση «ντύνεται» γιορτινά και σας προσκαλεί!

Μ’ έναν πρωτότυπο και ιδιαίτερα γιορτινό τρόπο, στις 16 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει η αυλαία των Χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων στο Πάρκο Τρίτση. Οι επισκέπτες του Πάρκου θα μπορούν να απολαύσουν τις ομορφιές του Πάρκου σ’ ένα άκρως εορταστικό κλίμα και σ’ ένα λαμπερό περιβάλλον, καθώς ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», έχει ήδη προβεί στον φωτιστικό στολισμό και στην μουσική κάλυψη του χώρου.

Ειδικότερα, κατά μήκος της κεντρικής διαδρομής και περιμετρικά των λιμνών, χάρη στον επιπρόσθετο εορταστικό φωτισμό αναδείχθηκαν οι δενδροστοιχίες και το υδάτινο στοιχείο και ταυτόχρονα ο επισκέπτης του χώρου έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στο πάρκο υπό την αντίστοιχη εορταστική μουσική υπόκρουση. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να κάνουν, δωρεάν, βαρκάδα στη μεγαλύτερη λίμνη του Πάρκου, όπου θα είναι στημένο το μοναδικό πλωτό εορταστικό χωριό της Αττικής.

Επισημαίνεται πως τόσο ο φωτισμός όσο και το ηχητικό σύστημα εναρμονίζονται και σέβονται την ορνιθοπανίδα του χώρου και το περιβάλλον γενικότερα. Ο φωτισμός είναι σε θερμούς τόνους και ο ήχος καλύπτει συχνότητες όπως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία έτσι ώστε να μην υπάρχει όχληση τόσο στην πανίδα όσο και στους επισκέπτες του Πάρκου.

«Την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν στο Πάρκο Τρίτση, όπου όλοι μαζί θα δώσουμε το σύνθημα της έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό και πρωτότυπο σκηνικό, απόλυτα εναρμονισμένο στις γιορτινές μέρες.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους πολίτες και τους παροτρύνουμε να επισκεφθούν και να απολαύσουν το αναβαθμισμένο Πάρκο Τρίτση, το οποίο «φόρεσε» τα γιορτινά του προκειμένου να υποδεχθεί τους επισκέπτες του.

Σταδιακά το Πάρκο αλλάζει όψη, εκσυγχρονίζεται και μετατρέπεται σ’ ένα χώρο ψυχαγωγίας, αθλητισμού αλλά και εκπαίδευσης. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι το όραμά μας να μετατραπεί το Πάρκο σε μία μητροπολιτική όαση πρασίνου, να γίνει πραγματικότητα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου