Σύσταση υβριδικού κέντρου διαχείρισης περιστατικών εκφοβισμού των εφήβων

Με στόχο τη ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών που υφίστανται εκφοβισμό, απειλή και τρομοκρατία, είτε μέσω ενδοοικογενειακής βίας, είτε μέσω του διαδικτύου η Περιφέρεια Αττικής και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) προχωρούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων και παρεμβάσεων μέσω του ABC(Antibullyingcenter).

Για την υλοποίηση τους ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου CSI, Εμ. Σφακιανάκης, προχώρησαν στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας. Στην υπογραφή του Συμφώνου παραβρέθηκε και ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως ενημέρωσε τον κ. Πατούλη, ο κ. Σφακιανάκης, το CSI Institute έχει προχωρήσει στη δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογή (app) φιλικής στους ανήλικους. Η εφαρμογή θα μπορεί να κατέβει σε όλα τα κινητά τηλέφωνα, είτε έχουν λειτουργικό ios η android. Οι ανήλικοι μέσω αυτής της εφαρμογής, οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου θα επικοινωνούν με το ABC (Antibullyingcenter), το οποίο θα στεγάζεται στην Περιφέρεια Αττικής. Στο κέντρο αυτό θα υπάρχουν Ψυχολόγοι και κλινικοί εγκληματολόγοι διαχείρισης πανικού και άλλων μορφών τρόμου και ταραχής και θα γίνεται καταγραφή ανάλυση και θεραπεία του κάθε εισερχόμενου περιστατικού. Στην συγκεκριμένη δράση θα συμβάλει το επιστημονικό προσωπικό της τηλεφωνικής γραμμής 1110 της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο, αφού θα αξιολογεί τις περιπτώσεις, θα τις παραπέμπει στα κατάλληλα στελέχη τα οποία θα επικοινωνούν με τα παιδιά ή τους γονείς.

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου συνεργασίας ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής έχοντας την εμπειρία με ήδη υφιστάμενα κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του CSI Institute το οποίο δημιουργούμε μία ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης τρόμου και πανικού των εφήβων. Στο πλαίσιο αυτό θα τελεί σε λειτουργία το Υβριδικό Κέντρο διαχείρισης περιστατικών εκφοβισμού των εφήβων σε εγκαταστάσεις της ABC (Antibullyingcenter). Στόχος μας είναι η προστασία και η ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών τα οποία υφίστανται εκφοβισμό, απειλή και τρομοκρατία, είτε μέσω ενδοοικογενειακής βίας, είτε μέσω του διαδικτύου».

Από την πλευρά του ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε: «Το Διεθνές ινστιτούτο για την κυβερνοασφάλεια «CSI INSTITUTE» καινοτόμησε και δημιούργησε ένα μοναδικό εργαλείο ενάντια στο «BULLYING», το φόβο, τον τρόμο και τον πανικό, το οποίο θα μπορεί ανέξοδα κάθε παιδί να χρησιμοποιεί από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καινοτομούμε ενάντια στα νέα φαινόμενα που διαταράσσουν την κοινωνία μας».

Να σημειωθεί ότι μέσα από την καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα το κάθε παιδί που πέφτει θύμα θα επιλέγει τον τρόπο επικοινωνίας του με τον κλινικό ψυχολόγο. Ανάλογα με τον χαρακτήρα του παιδιού θα γίνεται η χρήση της εφαρμογής, εάν το παιδί δεν θέλει να το βλέπουν και να το ακούν θα κάνει χρήση του γραπτού λόγου, εάν θέλει μόνο να μιλάει θα κάνει χρήση της φωνής και εάν θέλει να το βλέπουν τότε θα επιλέγει το βίντεο επικοινωνία. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των περιστατικών η Περιφέρεια Αττικής μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της γραμμής 1110 θα διαθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό από τις 8:00 το πρωί έως και τις 8:00 το βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όπως προβλέπει το Σύμφωνο Συνεργασίας τα δύο Συμβαλλόμενα Μέρη, θα προβούν σε δράσεις όπως η οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και επιμορφωτικών προγραμμάτων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου