Ημερίδα για επίκαιρα ιατρικά θέματα έγινε στα Φιλιατρά: Εφυγε ο Κυμπουρόπουλος καθώς δεν υπάρχει ράμπα ΑμεΑ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο «Βορρέειον» Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών η επιστημονική ημερίδα «Επίκαιρα Ιατρικά θέματα».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, με την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας και με τη στήριξη του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Στόχος της ήταν να υπάρξει ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και απόψεων για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ιατρική Επιστήμη μεταξύ των ιατρών, αλλά και ενημέρωση των πολιτών.

Μοναδικό αρνητικό σημείο η έλλειψη ράμπας ΑμεΑ στο κτήριο, που δεν επέτρεψε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο να προσέλθει στην αίθουσα και να φύγει αν και ταξίδεψε μέχρι τα Φιλιατρά για αυτό το λόγο. Συγνώμη για το γεγονός ζήτησε η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών Βιβή Παντελάκη σημειώνοντας πως άμεσα θα αποκτήσει ράμπα ΑΜΕΑ η αίθουσα.

Οι εργασίες της ξεκίνησαν με χαιρετισμούς που απεύθυναν ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Σκρεπέτης, σημειώνοντας πως στόχος τους είναι να διευρύνουν τέτοιες εκδηλώσεις πέρα από την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και πέρα από τη Μεσσηνία. Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος  τόνισε πως υπάρχει σταθερός σύνδεσμος μεταξύ της χριστιανικής πίστης και της ιατρικής, ευχόμενος επιτυχία στις εργασίες. Ο Βασίλης Αθανασόπουλος αντιδήμαρχος Τριφυλίας σημείωσε ότι ο Δήμος στηρίζει και επιδιώκει τέτοιες ημερίδες στη περιοχή του, καθώς αποτελούν καλές πρακτικές ανάπτυξης.

Ο Νεοκλής Κρητικός, βουλευτής Λακωνίας σημείωσε πως βρίσκεται ως ιατρός της νοσηλευτικής μονάδας Καλαμάτας, λέγοντας πως έχουμε ανάγκη να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις και πρέπει να τις παρακολουθούν όλοι.

Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος, Αναπληρωτής Διοικητής Ν.Μ Μεσσηνίας, επισήμανε ότι είναι σημαντικό να είμαστε ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στην υγεία.

Ο Δημήτρης Τζωρτζίνης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας επισήμανε ότι “η υγεία πάσχει, καθώς τα τελευταία χρόνια οι απαιτήσεις των πολιτών είναι περισσότερες και η χρηματοδότηση λιγότερη. Βλέπουμε μια παρακμή στο δημόσιο σύστημα υγείας, όλα αυτά είναι προς το κακό της υγείας των ασθενών, αλλά παλεύουμε και εμείς ως θεσμικοί και οι συνάδελφοι να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους ασθενείς μας”.

Η Βιβή Παντελάκη πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών ευχαρίστησε τους διοργανωτές που επέλεξαν να γίνει η ημερίδα στα Φιλιατρά, καθώς αυτό βοηθά τους πολίτες να πληροφορηθούν θέματα που αφορούν την υγεία.

 ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Αλκοόλ- Επιβλαβής χρήση, κατάχρηση, εξάρτηση». Παπαγιάκουµος Δηµήτριος, Επικουρικός Επιµελητής Β', Ψυχιατρική Κλινική, Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ν.Μ. Καλαµάτας.

«Κύηση και διαβήτης» Τζίφα Γαρυφαλλιά, Ενδοκρινολόγος, Καλαµάτα. 

«Οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος, εναλλακτικοί τρόποι καπνίσματος» Κουλουµέντα Βασιλική, Πνευµονολόγος - Φυµατιολόγος, Καλαµάτα.

«Διερεύνηση και αντιμετώπιση υπέρτασης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» Σβορώνος Διονύσιος, Καρδιολόγος Επιµελητής Β', Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Λιάκος Αντώνιος, Παθολόγος Επιµελητής Β', Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ν.Μ. Κυπαρισσίας.

Σχολιασμός ,Κωνσταντινίδη - Δριµή Χαρίκλεια, Γενική Ιατρός, Επιµελήτρια Β', Π.Ι. Κοπανακίου, Θεοδώρου - Φλάρη Μαρία,  Παθολόγος , Κυπαρισσία

«Ο ρόλος του νοσηλευτή στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στο ΤΕΠ» Κούτρου Αικατερίνη, Νοσηλεύτρια Τ.Ε., MSc, Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Γκιουλή Αιµιλία, Νοσηλεύτρια Τ.Ε. Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Τσαλαµανδρή Βασιλική, Νοσηλεύτρια Τ.Ε., MSc, Γ.Ν. Μεσσηνίας, Ν.Μ. Κυπαρισσία.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου