Η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στη χώρα μας,

Η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στη χώρα μας, στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη.

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ Γ. Πατούλη και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΙΤΟΥΡ, με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας με τη συνεργασία του ΙΣΑ, για την προώθηση της Ελλάδας, ως πρωτοπόρου προορισμού, για τον τουρισμό υγείας & ευεξίας στο διεθνές προσκήνιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις δράσεις και στην ιστορία της ΕΛΙΤΟΥΡ και τόνισε ότι ο στόχος της επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών υγείας και ευεξίας υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με τις ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει η Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Πατούλης έθεσε προς τον Υπουργό Υγείας μια σειρά από προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας στην Ελλάδα, οι οποίες αφορούν τον Αναπτυξιακό Νόμο, την λειτουργία πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας εντός Ξενοδοχειακών μονάδων 4 & 5 αστέρων με συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και προδιαγραφές, το Μητρώο Παρόχων Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας, καθώς και την Αδειοδότηση των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και για άλλες ειδικότητες πέραν αυτών που μπορούν σήμερα να αδειοδοτηθούν.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης αφού συνεχάρη την ΕΛΙΤΟΥΡ, για την πορεία που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, διαβεβαίωσε πως ο Τουρισμός Υγείας & Ευεξίας βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας καθώς η Ελλάδα έχει τα φυσικά πλεονεκτήματα για να εδραιωθεί ως πρωτοπόρος προορισμός στο διεθνές προσκήνιο, παρόλο που ο ανταγωνισμός είναι αρκετά υψηλός. Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεχής συνεργασία μεταξύ ΕΛΙΤΟΥΡ και Υπουργείου Υγείας, με σκοπό να προωθηθεί αναπτυξιακά, ο Τουρισμός Υγείας καθώς η ΕΛΙΤΟΥΡ είναι ο μόνος φορέας, όπως είπε χαρακτηριστικά που ασχολείται ενεργά, με τον Τουρισμό Υγείας & Ευεξίας, τα τελευταία χρόνια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΕΛΙΤΟΥΡ, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πάντος, η Β’ Αντιπρόεδρος κα Χριστίνα Ταμπουρέα, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Χριστόφορος Τζερμιάς, Γιώργος Κακουλίδης, Νικόλαος Κουβελάς, Γιώργος Σώρας, Γιώργος Δασκαλάκης, Αποστόλης Οικονόμου, Δημήτρης Γαλάνης, ενώ τον κ. Γρηγόρη Κυριάκου εκπροσώπησαν η κα Ανθή Χριστοδούλου και η κα Ευαγγελία Μαρίζα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου