Οι δράσεις για τη διάδοση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη στο επίκεντρο της σύσκεψης του Προέδρου του ΙΣΑ με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος

                            

Γ. Πατούλης : «Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε η Ελλάδα, η χώρα του Ιπποκράτη, να γίνει ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο»
Οι νέες σημαντικές δράσεις για τη διάδοση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη στην παγκόσμια κοινότητα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Γιώργου Πατούλη Προέδρου ΙΣΑ και Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών , με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος κκ. Νικόλαο Παπαντωνίου και Στέφανο Γερουλάνο καθώς και τον Γεν. Γραμματέα του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Γιατρών κ. Αντώνιο Πολυδώρου, στα γραφεία του ΙΣΑ.
Μεταξύ αυτών συζητήθηκαν οι δράσεις για την Ιπποκρατική εβδομάδα στην Κώ, μια σημαντική διοργάνωση κατά την οποία, παράλληλα με το Ιπποκρατικό σχολείο θα γίνει η αναπαράσταση του αυθεντικού όρκου του Ιπποκράτη, από εκατοντάδες νέους γιατρούς που συγκεντρώνονται από διάφορα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε η Ελλάδα, η χώρα του Ιπποκράτη, να γίνει ένα διεθνές
επιστημονικό κέντρο. Από τους κεντρικούς στόχους του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ιατρών είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη, η διάδοση της γνώσης για τις Αρχαίες Ελληνικές ρίζες της Ιατρικής Επιστήμης και η μεταλαμπάδευση των αξιών της Ιπποκρατικής Ιατρικής, για τους σημερινούς και αυριανούς γιατρούς, της διεθνούς κοινότητας, για Ιατρικούς Συλλόγους ανά τον κόσμο ακόμη και για τους Ταξιδιώτες Υγείας, τους οποίους η χώρα μας, μπορεί να υποδεχθεί».
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου