ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Ζητήσανε κοινές περιπολίες Τούρκων και Ελλήνων στο Αιγαίο: Στο πλαίσιο του προσφυγικού -μεταναστευτικού για ακόμα μία φορά ξεφεύγουν οι προτάσεις της ΕΕ, ζητώντας απο την Ελλάδα να συμφωνήσει για κοινή φύλαξη του Αιγαίου. Συνειδητοποιούμε όλοι μας ότι είναι μία κίνηση λάθος που θα μετατρέψει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα του προσφυγικού σε πρόβλημα Ελληνικό. 

Ενώ  η κομισιόν το προηγούμενο διάστημα αρνιότανε πως υπήρχε τέτοιο θέμα συζήτησης,μόλις χθές ανακοινώθηκε ως πρόταση απο τον Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ ως μέρος της πρότασης για το προσφυγικό και περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.  


Την ίδια ώρα η Τουρκία ζητάει απο την ΕΕ την ανάκληση της συνθήκης Σέγκεν για τους Τούρκους Πολίτες η οποία θα επιτρέψει την ελεύθερη διακίνηση τους στην ΕΕ, όπως επίσης και 3-4 δις για να αποδεχθούν την πρόταση της ΕΕ για το προσφυγικό .Ετσι  για ακόμα μία φορά δόθηκε η ευκαιρία στην Τουρκία να θέτει  όρους που εξυπηρετούν τους επιθετικούς και κυριαρχικούς της στόχους στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικης Ευρώπης και στο Αιγαίο με μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες.


Η Κυβέρνηση αρνείται και δια στόματος του Ν.Κοτζιά απέρριψε την πρόταση τόσο της ΕΕ όσο και της κομισιόν,και απο ότι φαίνεται υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη πάνω σ’αυτη τη θέση τόσο του Προέδρου της δημοκρατίας όσο και των άλλων πολιτικών κομμάτων.


Αλλα το χειρότερο σενάριο είναι ότι μετά από τις τόσο πολλές Τουρκικές ταινίες που βλέπουμε καθημερινώς στη τηλεόραση ,τώρα θα τους έχουμε και στα σπίτια μας, δηλαδή τον Έλληνα ποιος θα τον ρωτήσει αν θέλει, και ποιος θα τον προστατέψει.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου