ΕΝΥΠΕΚΚ: ΕΠΤΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ













ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.

12/2/2016

Η ΕΝΥΠΕΚΚ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ !
ΕΠΤΑ (7) ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !

Η ΕΝΥΠΕΚΚ εξ αρχής στήριξε τους αγώνες των αγροτών και με την απo 18-11-2015 ανακοίνωσή της έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής, στα καταστροφικά μέτρα που προβλέπονται στο τρίτο Μνημόνιο και σε αυτά που πρέπει να ληφθούν για να αρχίσει η ανάκαμψη της αγροτικής παραγωγής. Γιατί σε μια φάση προϊούσας συρρίκνωσής της καθώς και όλης της παραγωγικής οικονομίας, μόνο προγράμματα στήριξης πρέπει να εκπονούνται και να εφαρμόζονται με ταχείς ρυθμούς.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ χαρακτήρισε εξ αρχής το προσχέδιο ασφαλιστικού των αγροτών ως κατ’ουσίαν φορολογικό. Με αυτό οι αγρότες (αλλά και γενικότερα οι ασφαλισμένοι όλων των επαγγελματικών κατηγοριών) να σώσουν το σύστημα που κατ’ουσίαν χρεοκόπησε από τις μνημονιακές πολιτικές. Αν θέλουμε πραγματικά να υπάρξει μια νέα πορεία ανάκαμψης και ενδυνάμωσης του ασφαλιστικού ζητήματος των αγροτών πρέπει άμεσα να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

1)Να αποσυρθεί συνολικά το προσχέδιο.

2)Να ακυρωθεί ο ποσοτικός μνημονιακός στόχος (ν.4336/2015 σελ.

1020) για μείωση των συντάξεων και «εξοικονόμηση» του 1% του ΑΕΠ.

3)Να ακυρωθεί η μνημονιακή πρόβλεψη (ν.4336/2015 σελ. 1016) για

επιπλέον μειώσεις στο ύψος του 1% επί του ΑΕΠ για την επίτευξη του

πρωτογενούς πλεονάσματος (3,5% για το 2018).

4)Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα Ταμεία κατ’αρχήν από τα χρήματα που

περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

5)Να εξαιρεθεί το συνταξιοδοτικό των αγροτών από την «αξιολόγηση»

και να διατηρηθεί η αυτονομία του ΟΓΑ.

6)Να μην υπάρξει καμία μείωση συντάξεων και

7)Να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτική και υπεράνω μνημονιακών αντιλήψεων Εθνική Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, που με πνεύμα διαχρονικής δικαιοσύνης θα καταρτίσει ένα μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο για τη βιωσιμότητα και επάρκειά του να στηρίξει τους απόμαχους της εργασίας.

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι στην καθημαγμένη ή αξιοπρεπή ζωή των γονέων και παππούδων τους, οι νέοι βλέπουν και την κατάληξη του δικού τους εργασιακού βίου κάτι που γεννά δυσοίωνες ή αισιόδοξες προσδοκίες για την πορεία της οικονομίας. Χωρίς άλλωστε επαρκή και υγιή λειτουργία της συνάρτησης Εργασιακού-Ασφαλιστικού, δεν μπορεί να λειτουργήσει μια σύγχρονη κοινωνία και οικονομία.

Η μνημονιακή πρόταση για το Ασφαλιστικό ή όποια άλλη παραλλαγή της προταθεί, δεν θα είναι παρά κατίσχυση του δόγματος του Σόιμπλε που μετά τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις θα έχει νικήσει και τον λαό.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Ο Πρόεδρος

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου