Τσίπρας – Μέρκελ -Νταβούτογλου Συνάντηση την Πέμπτη για το προσφυγικό



Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, το Γάλλο τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, ενδεχομένως και με Αυστριακό αξιωματούχο, προετοιμάζεται τις τελευταίες ώρες ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της προσεχούς Πέμπτης και Παρασκευή για το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να δοθεί στους ηγέτες Ελλάδας, Γερμανίας, Γαλλίας και Τουρκίας τη δυνατότητα να συζητήσουν για όλα τα τελευταία θέματα που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση.
Πιθανότατα  τόπος της συνάντησης να είναι γραφεία της αυστριακής αντιπροσωπείας στην ΕΕ την Πέμπτη το μεσημέρι. Πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο και για τριμερή συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Νταβούτογλου, με την ίδια ατζέντα.
Κατά τη διάρκειά της, οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα αναλύσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό δράμα, αναζητώντας λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα μεταξύ των οποίων και η φύλαξη των συνόδρων, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι «28» θα ασχοληθούν με το προσφυγικό και θέματα που απορρέουν

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου