ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΈΤΡΑ 3 ΔΙΣ € ΈΧΟΥΝ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ! ΙΔΟΥ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!προσθετα μέτρα 3 δις € έχουν ΗΔΗ ψηφιστει!
Ιδου οι ρυθμισεις!


Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του κ.Πολ Τόμσεν, υπεύθυνου του ΔΝΤ για την Ευρώπη, πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και στελέχη της μνημονιακής αντιπολίτευσης απορούν και εξανίστανται τις τελευταίες ημέρες για τις …«νέες» και …«προκλητικές» απαιτήσεις του κ.Τόμσεν και του ΔΝΤ.
Αποκρύπτουν ή αγνοούν ότι τα μέτρα ύψους 3 δις € περίπου (1,5-2% του ΑΕΠ), που δήθεν τώρα εισηγείται ο κ.Τόμσεν, έχουν ήδη ψηφιστεί με τον νόμο του γ’ Μνημονίου 4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14-8-2015), άλλα ρητά (1,8 δις €) και άλλα προληπτικά (0,5-1% του ΑΕΠ)!
Μάλιστα τα ίδια αυτά στελέχη που δείχνουν τώρα να αιφνιδιάζονται έχουν ψηφίσει «τα μέτρα Τόμσεν» τον Αύγουστο του 2015!
Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πάντα πιστή στο καθήκον αλήθειας και έγκυρης ενημέρωσης του πολύπαθου λαού μας, αποκαλύπτει σήμερα ότι τα …επιπλέον αυτά μέτρα ύψους 3 δις € περίπου, που βάζει πιεστικά και εκβιαστικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ.Τόμσεν και η ηγεσία του ΔΝΤ, έχουν ψηφιστεί από όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου!
Ειδικότερα:
1ον) Στο άρθρο 2.1 της Παραγράφου Γ «Συμφωνία Δημοσιο-νομικών Στόχων και Διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και στη σελ. 1016 του γ’ Μνημονίου 4336/2015 αναγράφεται ότι:
«Επιπλέον των ανωτέρω μέτρων, οι αρχές δεσμεύονται να θεσπίσουν, τον Οκτώβριο του 2015, αξιόπιστα διαρθρωτικά μέτρα που θα αποφέρουν τουλάχιστον το 3/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2017 και το 1/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2018 για να στηρίξουν την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για πρωτογενές ισοζύγιο ύψους 3,5% του ΑΕΠ.».

2ον) Εξάλλου σύμφωνα με άλλη ρύθμιση στον ίδιο νόμο (σελ. 1016):
«Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθούν αναγκαία για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018. Τα εν λόγω μέτρα θα περιλαμβάνουν τις αμυντικές δαπάνες, την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και το πάγωμα των υποχρεωτικών δαπανών.».


3ον) Επιπροσθέτως, με άλλη διάταξη στον ίδιο πάντα νόμο (σελ. 1016) ρυθμίζεται ότι:
«Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών αποφάσεων, και θα λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, στο βαθμό που αυτό απαιτείται, για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.».


Επομένως, γίνεται αντιληπτό στον καθένα ότι σωρευτικά οι δεσμευτικές αυτές για τη χώρα μας ρυθμίσεις που τώρα επικαλείται ο κ.Τόμσεν και το ΔΝΤ, αλλά και τμήμα των ευρωπαϊκών θεσμών (Σόιμπλε κ.ά.), οδηγούν σε λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δις € περίπου, πέραν των 5,4 δις € που ευθέως και ρητώς έχουν προβλεφθεί από το γ’ Μνημόνιο!

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ
Ο Πρόεδρος
Αλέξης Π. Μητρόπουλος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου