«Συμμετοχή του Προέδρου Ε.Ε.Σ. στο 4ο Συνέδριο EXPOSEC-DEFENSE WORLD με επίκεντρο τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος»

«Συμμετοχή του Προέδρου Ε.Ε.Σ. στο 4ο Συνέδριο EXPOSEC-DEFENSE WORLD με επίκεντρο τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος»Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός συμμετείχε στην πρώτη ημέρα του 4ου Συνεδρίου EXPOSEC-DEFENSE WORLD, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την εταιρεία επικοινωνίας "Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε."
Το φετινό συνέδριο έφερε τον τίτλο: «Η Ελλάδα στο Eπίκεντρο Γεωπολιτικών και Μεταναστευτικών Εξελίξεων | Η Ασφάλεια στη Ν.Α. Ευρώπη».

Οι εργασίες του επικεντρώθηκαν στις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη και παρουσιάσθηκαν όλες οι παράμετροι,  οι οποίες διαμορφώνουν την εθνική στρατηγική διαχείρισης του εν λόγω ζητήματος. 


Η εισήγηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. εστίασε στις επιπτώσεις του προσφυγικού στους τομείς της οικονομίας, της υγείας και της ασφάλειας, αλλά και στην αποτελεσματική διαχείριση της παρούσας μεταναστευτικής κρίσης με σεβασμό στις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, η βουλευτής ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης κ. Jane Waite, ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) κ. Τρύφων Παρασκευόπουλος και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου