Γ. Πατούλης: Εθνική υπόθεση η διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσκεψη στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ.

 "Το 2020 θα είναι έτος ανακύκλωσης για την Αττική η οποία θα κάνει ουσιαστική επανεκκίνηση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων."
Οι στόχοι και οι προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με το Προεδρείο και τα στελέχη του Ειδικού  Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Ο Γ. Πατούλης, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και καλή δύναμη, επισήμανε ότι η παρουσία του στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ σηματοδοτεί την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Το 2020 θα είναι έτος ανακύκλωσης για την Αττική και υψηλών στόχων προκειμένου να σταματήσουμε να είμαστε στα θέματα της διαχείρισης, ουραγοί στην Ευρώπη. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα βήματα και δράσεις προς τη σχετική κατεύθυνση. Το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων αποτελεί εθνική υπόθεση. Οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε με συνέπεια, σοβαρότητα και υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, στο ύψος των περιστάσεων. Έχει έρθει η ώρα να γίνει πράξη η επανεκκίνηση στην ανακύκλωση. Οι πολίτες θα διαπιστώσουν μέσα από τις δράσεις μας ότι κάτι νέο γίνεται στην Αττική. Στην υλοποίηση των στόχων μας ο ΕΔΣΝΑ και τα στελέχη του θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Με συνοδοιπόρους μας και τους Δήμους, δίνουμε βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επέλεξα σήμερα να είμαι εδώ μαζί σας για να υπογραμμίσω την προτεραιότητα που δίνουμε στο ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των αποβλήτων προς όφελος των πολιτών και της Αττικής. Δίνουμε τεράστια σημασία στο σχετικό εγχείρημα το οποίο οφείλουμε να πετύχει. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις νεότερες γενιές που εγκατέλειψαν την πατρίδα μας. Γνωρίζω ότι ο ΕΔΣΝΑ διαθέτει ένα έμπειρο και αξιόμαχο προσωπικό το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθειά μας αυτή. Εργαζόμαστε στο παρόν για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολίτες θέλουν ριζικές λύσεις χωρίς χρονοτριβές για το καλό της χώρας, της υγείας τους και του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά με εποικοδομητική συνεργασία και υιοθετώντας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, πιστεύω ότι θα θεραπεύσουμε τις παθογένειες, δίνοντας λύσεις προς όφελος των πολιτών».
Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη υποδέχθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ Ν. Χιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Σ. Γιαννούλης, ο επιστημονικός σύμβουλος Β. Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Ζαχαρόπουλος, Διευθυντικά στελέχη και συνεργάτες. Κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής στον ΕΔΣΝΑ κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου