Διαβουλεύσεις και εξελίξεις στο θέμα των Φυλακών Ασπροπύργου

Η αγωνία για το μέλλον της περιοχής φέρνει την συσπείρωση όλων των τοπικών και εθνικών παρατάξεων της Δυτικής Αττικής, ενάντια στην σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο. Σε σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, με συμμετοχή τοπικών Δημάρχων και Βουλευτών, επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή όλων, ακόμα και παραγόντων προσκείμενων στην Κυβέρνηση, και του Βουλευτή της ΝΔ, Ευάγγελου Λιάκου, ο οποίος τόνισε την αντίθεσή του, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από τον κομματικό του μανδύα, καθώς το ζήτημα είναι υπερκομματικό και ηθικό. Επίσης, ενημέρωσε τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι εξασφάλισε συνάντηση των Δημοτικών Φορέων με τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, στέλνοντας το ζήτημα απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Μελετίου, τόνισε ότι είναι "απαράδεκτο να σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Θα παλέψουμε με όλα τα νομικά όπλα μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας".
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Α. Οικονόμου, ζήτησε δυναμική αντίδραση, τονίζοντας ότι οι φυλακές δεν είναι το είδος ανάπτυξης που επιθυμούμε σε μια ήδη υποβαθμισμένη περιοχή και προανήγγειλε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας για το θέμα, καλώντας παράλληλα τους τοπικούς βουλευτές και εκπροσώπους του Υπουργείου και της Περιφέρειας να παραστούν.
Αποφασίστηκε κοινή ανάληψη δράσεως των Δήμων Ελευσίνας και Ασπροπύργου, με την πιθανή συμμετοχή και του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις, να συστηθεί Διαδημοτική επιτροπή αγώνα, να ενημερωθεί το κοινό και να ζητηθεί η συνδρομή των τοπικών βουλευτών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου