Διεκόπη η δική για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Διακοπή με το ξεκίνημα, στη δίκη για την φονική πλημμύρα που έπληξε την Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017, λόγω ανάγκης εύρεσης καταλληλότερης αίθουσας. Με το πλήθος των συγγενών των θυμάτων και των κατοίκων της Μάνδρας, καθώς και των άμεσα εμπλεκομένων, να μην χωράει στην αίθουσα, συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης υπέβαλλαν αίτημα διακοπής και αλλαγής χώρου, οπότε το δικαστήριο περιορίστηκε σε διαδικαστικά θέματα που σχετίζονται με τις νομιμοποιήσεις της πολιτικής αγωγής, με άλλους κατηγορουμένους να είναι παρόντες και άλλους, όπως και η πρώην Περιφερειάρχης κ. Δούρου, να εκπροσωπούνται μέσω των δικηγόρων τους.
Οι 21 κατηγορούμενοι της υπόθεσης, αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα πλημμελήματα ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, σωματικές βλάβες, πλημμύρα από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος.
Οι συγγενείς των 25 θυμάτων και πολλών πληγέντων από τη φονική πλημμύρα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταθέσουν περίπου 135 μάρτυρες. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου