Συνάντηση του Περ. Αττικής, Γ. Πατούλη με κλιμάκιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Γ. Πατούλης: Συνεργαζόμαστε στενά με τους ανθρώπους του επιχειρείν προκειμένου να συμβάλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και συνολικά στη χώρα.
Οι δυνατότητες συνεργασίας και υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης βρέθηκαν στον επίκεντρο της διευρυμένης συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με κλιμάκιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος ΕΕΑ Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι Νικόλαος Γρέντζελος και Νικόλαος Κογιουμτσής, ο Νομικός Σύμβουλος Μηνάς Βαρτανιάν, ο Υπεύθυνος Δράσεων Υποστήριξης Δημόσιων Φορέων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΚΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ) Σπυρίδων Κοψιδάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος και Α. Λεωτσάκος, ο  επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Σ. Παπασπυρόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.
Κεντρικά ζητήματα, στο πλαίσιο της συνάντησης, ήταν ο τρόπος που θα υποστηριχθούν από κοινού δράσεις που αφορούν υφιστάμενες, αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και οι τρόποι που θα αξιοποιηθούν ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία και ευρωπαϊκά κονδύλια.
Μεταξύ άλλων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «έγκαιρης προειδοποίησης» μέσω του οποίου υποστηρίζονται επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, στο πρόγραμμα ανάπτυξης σελίδων e-shop, στην επιμόρφωση εργαζομένων, στις συνεργασίες B2B, στα προγράμματα ενημέρωσης και συμβουλευτικής, κ.α.
Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τάχθηκε υπέρ της στήριξης των επιχειρηματιών με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Περιφέρεια Αττικής και συνολικά τη χώρα.  Μάλιστα συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου σε διάστημα δύο μηνών να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση στην οποία θα αξιολογηθούν τα βήματα και οι κοινές δράσεις που θα υλοποιούνται και θα αφορούν, τόσο στην καταπολέμηση των παθογενειών του παρελθόντος, όσο και στην νέα αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης, «η  Περιφέρεια  μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς  αναπτυξιακούς μοχλούς για την Αττική. Η Περιφέρεια, οι δήμοι της Αττικής και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, μπορούν να αναπτύξουν συνέργειες με στόχο τη δημιουργία ενός ο κεντρικού πυλώνα  ανάπτυξης. Κοινό σημείο αναφοράς μας είναι η  ενίσχυση και η στήριξη του επιχειρείν για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της Αττικής, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τον περιορισμό της εξόδου νέων ανθρώπων στο εξωτερικό».
Ο  Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ωφέλιμη συνεργασία που έχει διαχρονικά με τον κ. Πατούλη και επισήμανε ότι είναι βέβαιος πως ο περιφερειάρχης θα συνεχίσει να είναι σύμμαχος στην προσπάθεια λήψης μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου