Εργαστήριο: "Μέντορινγκ - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις" στο Πάντειο

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2020, στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ τμήμα Κοινωνιολογίας, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με θέμα: "Μέντορινγκ - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις".
Συμμετείχαν:

-Σταύρος Τερζάκης,εκπρόσωπος του Αστικού Συνεταιρισμού Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών «ΠΑΝΟΡΜΟΣ»
-Γιώργος Ρεθυμιωτάκης, Πρόεδρος του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»
-Σύρος Κοσκοβόλης, εκπρόσωπος του «Δικτύου Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής»
-Λευτέρης Παντελάκης, εκπρόσωπος της εταιρείας ANEL - Ε. Ε.Παντελάκης & Σια ΕΕ
Παρουσιάστηκε ο ρόλος του επιχειρηματικού Μέντορινγκ και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη δημιουργία της αλυσίδας αξίας για την στήριξη των Κοινωνικών Επιχειρήσεων.
Ο κ. Ρεθυμνιωτάκης παρουσίασε την καλή πρακτική συνεργασίας με την εταιρεία ΑΝΕΛ με την υλοποίηση των συμβάσεων για την παραγωγή συγκεκριμένων υπεργολαβικών προϊόντων από τα άτομα με ειδικές ικανότητες της κοινωνικής επιχείρησης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
Ο κ. Λ. Παντελάκης από την εταιρεία ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο ιστορικό της συνεργασίας με τον κοινωνικό συνεταιρισμό,την ικανοποιησή του για την ανταπόκριση στις ποιοτικές προδιαγραφές των υπεργολαβικών προϊόντων που τους αναθέτει και την ανάγκη αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και στις υπόλοιπες 115 επιχειρήσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Νέων Λιοσίων όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του.
Ο κ. Σ.Τερζάκης εκπρόσωπος του αστικού συνεταιρισμού ΠΑΝΟΡΜΟΣ και Μέντορας Έγκαιρης Προειδοποίησης αναφέρθηκε στο ρόλο των Μεντόρων και στη συνεργασία του Πανόρμου με τον κοινωνικό συνεταιρισμό Συνεργασια-Δημιουργία.
Τέλος ο κ. Σ. Κοσκοβόλης αναφέρθηκε στην σημασία της δημιουργίας συνεργειών μεταξύ του ιδιωτικού,του δημοσίου και του κοινωνικού τομέα με δημιουργικότητα και καινοτομία που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για όλους τους συνεργαζόμενους.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου