Παρέμβαση του Βουλευτή και κατοίκου της Δυτικής Αττικής, Ε. Λιάκου για τις καταστροφές των Ρομά

 

Ο κ. Λιάκος, με μια ηχηρή παρέμβαση, επιχειρεί να μεταφέρει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής. Εκφράζει την έντονη ανησυχία του, μήπως τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής με ομάδες Ρομά θεωρηθούν μεμονωμένα περιστατικά.

Οι εικόνες βίας και καταστροφής που είδαν το φως της δημοσιότητας σε όλα τα μέσα εθνικής εμβέλειας το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου, πρέπει να γίνει ευρέως αντιληπτό ότι για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής αποτελούν, δυστυχώς, κανονικότητα.

Ο κ. Λιάκος με ερώτησή του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη δηλώνει ότι «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και κοντεύει να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο της αστυνομίας και του κράτους. Η υπομονή των κατοίκων εξαντλείται και τείνουν να δημιουργηθούν ακραίες ομάδες, και από τις δύο πλευρές, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας και την ασφάλεια όλων μας».

Όντας και ο ίδιος κάτοικος της περιοχής, γνωρίζει ότι τα έκνομα συμβάντα που σημειώθηκαν την Παρασκευή, δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά οφείλονται στη χρόνια και αναποτελεσματική διαχείριση της εν λόγω κοινότητας. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με την παραβατικότητα των Ρομά μπορούν να επιλυθούν μακροπρόθεσμα, με την κατάρτιση και υλοποίηση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού ένταξης της κοινότητας των Ρομά, βασισμένο σε πολιτικές για την εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη και τη στέγαση των μελών της κοινότητας.

Μέχρι όμως, να εφαρμοστεί ο αναγκαίος Εθνικός Σχεδιασμός, το κράτος θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, με στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας και την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.

Στην ερώτηση του, κάλεσε, επίσης, τον αρμόδιο Υπουργό, να απαντήσει στο εάν προτίθεται να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα τις αστυνομικές δυνάμεις της Δυτικής Αττικής και να εφαρμόσει στοχευμένες ενέργειες δράσης αστυνομικών της ασφάλειας και των ομάδων ΟΠΚΕ στις ανωτέρω περιοχές.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου