Επανεκλογή του Ευάγγελου Λιάκου ως Γραμματέα της Βουλής

Με 261 ψήφους επανεκλέχθηκε ως πρώτος Γραμματέας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Λιάκος Ευάγγελος.

Στη σημερινή ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής, περιλαμβανόταν η ανακοίνωση του Προεδρικού Διατάγματος για τη λήξη των εργασιών της Α’ Συνόδου, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ακολούθησε ο Αγιασμός και η έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου, υπό ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω των περιοριστικών μέτρων, που επιβάλλει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Για το λόγω αυτό, η παρουσία των βουλευτών ήταν περιορισμένη σε αριθμό, ενώ η πλειονότητα τους, ψήφισε για την εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων, με το σύστημα της επιστολικής ψήφου.

Ο κ. Λιάκος, από τα έδρανα της Βουλής, εξέφρασε τη χαρά του για την επανεκλογή του, ενώ όπως φαίνεται έχει πλέον εξοικειωθεί με τον θεσμικό του ρόλο, καθώς στην προηγούμενη Σύνοδο είχε αναλάβει για πρώτη φορά τα καθήκοντα του Γραμματέα της Βουλής, ως ο νεότερος βουλευτής που εκλέχθηκε στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου