Δήμος Αθηναίων: Κοινωνικό Ιατρείο και συνταγογραφήσεις για άστεγους και άπορους

 

Ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί και να βοηθήσει άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας, το Κοινωνικό Ιατρείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ταυτόχρονα διαθέτει και μονάδα συνταγογράφησης φαρμάκων.

Σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο, στο κεντρικό κτίριο του ΚΥΑΔΑ (Πειραιώς 35), το Κοινωνικό Ιατρείο παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανθρώπους της πόλης που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα, όπως συμπυκνωτή οξυγόνου, καρδιογράφο, απινιδωτή, νεφελοποιητές, ωτοσκόπιο, συσκευές αναρρόφησης, οξύμετρα, πιεσόμετρα, μετρητές σακχάρου κ.ά.

Επιπλέον, προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε κάθε ωφελούμενο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. να προσέρχεται για δωρεάν συνταγογράφηση της φαρμακευτικής του αγωγής για τις ιατρικές ειδικότητες που διαθέτει το Κ.Υ.Α.Δ.Α. (πνευμονολόγος, χειρουργός, ψυχίατρος). Μία δυνατότητα που έρχεται να δώσει πρόσθετη ανάσα ανακούφισης σε ανθρώπους που δοκιμάζονται, σε μια στιγμή μάλιστα που το σύστημα υγείας στο σύνολό του είναι σημαντικά επιβαρυμένο από την πανδημία.

Παράλληλα παραμένει σε λειτουργία το εξεταστήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Αχαρνών 3), προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στους άστεγους της πόλης.

Το διαρκώς όλο και πιο διευρυμένο πλέγμα πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης των ευπαθών ομάδων της πόλης από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό και στην βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, η οποία πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική δωρεά σε ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό, αναλώσιμα και έπιπλα γραφείου. Δωρεές προς το Κοινωνικό Ιατρείο πραγματοποίησαν επίσης το Whisky Forum (αναλώσιμα, ιατρικές συσκευές, εξεταστικό κρεβάτι), καθώς και το Lions Club Κηφισιάς Anne Sullivan που δώρισε στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. έναν τρικάναλο καρδιογράφο.

Η επίσκεψη στο Κοινωνικό Ιατρείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα πραγματοποιείται (για λόγους αποφυγής του συνωστισμού) μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στη γραμματεία των Κοινωνικών Ιατρείων. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλ. 210-5246515 (επιλογή 3).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου