Δ. Παπαστεργίου: Να μείνουν ανοικτά τα δημοτικά κολυμβητήρια για τα ΑμεΑ

Με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, προς τους Δημάρχους όλης της χώρας, τους επισημαίνει την ανάγκη να παραμείνουν ανοικτά και λειτουργικά, στη διάθεση των ανθρώπων με αναπηρία, τα κολυμβητήρια των Δήμων, προκειμένου να μπορούν και κατά τη διάρκεια του γενικού περιορισμού να συνεχίσουν το θεραπευτικό τους πρόγραμμα.
Η δυνατότητα αυτή προβλέπεται και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει το περιεχόμενο των μέτρων που εφαρμόζονται από χθες το πρωί σε όλη την Επικράτεια, εξαιρώντας από τους περιορισμούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, τους ανθρώπους με αναπηρία και τους συνοδούς τους, που χρησιμοποιούν τις πισίνες για θεραπευτική άσκηση.
Αποτελεί προτεραιότητα από πλευράς Δήμων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αξιοποιώντας τις δημοτικές υποδομές και υπηρεσίες, να δώσουν βάρος στη στήριξη των ομάδων συμπολιτών μας που έχουν περισσότερο ανάγκη από τη δική μας, έμπρακτη αρωγή.
Ανεξάρτητα των προβλέψεων της ΚΥΑ, είναι ζήτημα ευθύνης κι ευαισθησίας από πλευράς αυτοδιοίκησης να διασφαλιστεί και σε αυτή την ομάδα συμπολιτών μας η δυνατότητα να έχουν όσο το δυνατόν μια καλύτερη καθημερινότητα, με τους Δήμους μας στο πλευρό τους .

Ολόκληρη η επιστολή: 

«Αγαπητοί Συνάδελφοι
Η Αυτοδιοίκηση και το προσωπικό των Δήμων μας βρισκόμαστε ήδη σε ετοιμότητα, για να ανταποκριθούμε για μια ακόμη φορά στις ιδιαίτερες απαιτήσεις αντιμετώπισης της πανδημίας.
Χθες Σάββατο 07/11/2020 εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει το περιεχόμενο των μέτρων που εφαρμόζονται και θέτουν το πλαίσιο, πάνω στο οποίο οφείλουμε όλοι να κινηθούμε.
Μέσα σε αυτά (Αρ.1. παρ. 1 περίπτωση 20) συμπεριλαμβάνεται η αυτονόητη υποχρέωσή μας, να κρατήσουμε -όσοι Δήμοι διαθέτουμε- σε λειτουργία τα κολυμβητήρια μας, προκειμένου οι άνθρωποι με αναπηρία και οι συνοδοί τους να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπεία τους, όπως αυτή προτείνεται από τον θεράποντα ιατρό τους και προβλέπει την κολυμβητική θεραπευτική άσκηση.
Ανεξάρτητα όμως των προβλέψεων της ΚΥΑ, είναι ζήτημα ευθύνης κι ευαισθησίας από πλευράς μας να διασφαλίσουμε σε αυτή την ομάδα συμπολιτών μας τη δυνατότητα τους να έχουν όσο το δυνατόν μια καλύτερη καθημερινότητα, με τους Δήμους μας στο πλευρό τους .
Οι Δήμοι μας και σε αυτήν τη συγκυρία, θα βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό όσων μας χρειάζονται.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνον και σε αυτή την κρίση.»

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου