Ερώτηση για την ένταξη του Κέντρου Υγείας Μεγάρων στις άγονες και προβληματικές περιοχές

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια με θέμα την ένταξη του Κέντρου Υγείας Μεγάρων στις άγονες και προβληματικές περιοχές.

Η με αριθ. Πρωτ. 2116/26.11.2020 κατατεθείσα ερώτηση έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας επισημάνω το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, ιδιαίτερα μετά την επαναλειτουργία του σε 24ωρη βάση και 7 μέρες την εβδομάδα από τις αρχές του 2020 μετά από τις από κοινού μας ενέργειες.

Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες όλου του Δήμου Μεγαρέων, ο οποίος περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Μεγάρων και Νέας Περάμου καθώς και πλήθος οικισμών, όπως το Αλεποχώρι, η Κινέττα, το Βλυχό, η Βλυχάδα, η Βένιζα, το Μελί, το Μάζι, ο Πευκενέας, η Πάχη, το Κανδύλι κ.α., και όχι μόνο.

Λόγω της γεωγραφικής τοποθεσίας του, πλησίον της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, είναι μεγάλη η προσφορά του στην γρήγορη αντιμετώπιση των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων που συμβαίνουν στην Εθνική Οδό.

Για να μπορέσει, όμως, να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία του, ειδικά, εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε λόγω COVID-19, απαιτείται προσέλκυση γιατρών.

Από τα παραπάνω προκύπτει η μεγάλη ανάγκη, να υπαχθεί το Κ.Υ Μεγάρων στην κατηγορία, όπου στους υπηρετούντες σ’ αυτό γιατρούς, θα παρέχονται κίνητρα προκειμένου να το προτιμήσουν όταν γίνει η σχετική προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών.

Επομένως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο το Κέντρο Υγείας Μεγάρων να υπαχθεί στις άγονες και προβληματικές περιοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται:

  1. Στην παρ.4 του άρθρου 43 του νόμου 4368/2016 και
  2. Στην εκδοθείσα με αριθμ. πρωτ. Γ4γ/Γ.Π.οικ.91866/27-11-2018 Κοινή Υπουργική Απόφαση «Χαρακτηρισμός Περιφερειακών Ιατρείων, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας ως Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας προβληματικών και άγονων περιοχών, για την παροχή οικονομικού κινήτρου σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία) που διορίζονται σε αυτά».

Επισυνάπτεται και σχετική επιστολή του Δημάρχου Μεγαρέων.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεστε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το Κέντρο Υγείας Μεγάρων να χαρακτηριστεί ως άγονο και να ενταχθεί στις προαναφερθείσες σε αυτό διατάξεις;»

Ο κ. Μπούρας, όπως όλοι γνωρίζουν, πρωτοστάτησε στην επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και ως εκ τούτου, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το Κ.Υ. να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί στην ευρύτερη περιοχή, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου