Η Daniela Ballico, διορίστηκε Γενική Εισηγήτρια της επόμενης στρατηγικής για τα άτομα με αναπηρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

 

Η Δήμαρχος της Ιταλικής πόλης Ciampino, Daniela Ballico, διορίστηκε Γενική Εισηγήτρια της επόμενης στρατηγικής για τα άτομα με αναπηρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (European Committee of the Regions). Ο διορισμός της δεν έχει επικυρωθεί επίσημα ακόμη και έγινε κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Έρευνας (Sedec).

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της Ballico, η οποία ανήκει στο κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», είναι η εργασία, η σχολική ένταξη, η εξάλειψη των αρχιτεκτονικών εμποδίων και τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας. Η Ballico θα φροντίσει ώστε να υπάρχει γνωμοδότηση προς την Ολομέλεια, τον Μάιο. «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά, αλλά απομένουν άλλα τόσα, καθώς στην Ευρώπη ζουν 80 εκατομμύρια άνθρωποι με τουλάχιστον μια αναπηρία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς», δήλωσε η Ballico, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι αυτοί, είναι αγόρια, κορίτσια, άνδρες και γυναίκες που θα πρέπει να μπορούν να είναι μέρος του εργασιακού, αλλά και καταναλωτικού κόσμου, με κάθε δυνατή διευκόλυνση».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου