Τρόφιμα και sleeping bags μοίρασαν Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιώργος Σταμάτης μαζί με τους «Γιατρούς του Κόσμου»

Στο πλευρό των αστέγων, των πλέον ευάλωτων βρέθηκε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη και τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Η Υφυπουργός μαζί με τον Γ.Γ., με το ειδικό βανάκι των «Γιατρών του Κόσμου», γύρισαν τους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να εντοπίσουν άστεγους συμπολίτες μας που δεν αναζήτησαν ή δεν μπόρεσαν να βρουν κατάλυμα στις δομές προστασίας.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» βεβαιώθηκαν για την υγεία των αστέγων και η κ. Μιχαηλίδου με τον κ. Σταμάτη μοίρασαν φαγητό, ζεστό τσάι και έδωσαν σε όσους δεν είχαν sleeping bag για να προστατευτούν από το κρύο.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε ότι «η σφοδρή χιονόπτωση μπορεί να φέρνει χαμόγελα στα παιδιά που έχουν ζεστό σπίτι και ζεστό φαγητό αλλά υπάρχουν γύρω μας συμπολίτες μας που αυτές τις ώρες πραγματικά υποφέρουν και κινδυνεύουν. Αυτή είναι η στιγμή να δείξουμε έμπρακτα ότι δεν τους ξεχνάμε. Υπενθυμίζω ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση για να βρει άμεσα κατάλυμα για όλο το 24ωρο. Τόσο το Κράτος Πρόνοιας όσο και συνολικά η Πολιτική Προστασία και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, σε ετοιμότητα για να τους προσφέρουμε τα απαραίτητα».

Όπως διαπίστωσαν η Υφυπουργός και ο Γ.Γ., υπάρχουν αρκετοί άστεγοι συμπολίτες μας που ενώ θα μπορούσαν να βρουν στέγη, τροφή και θέρμανση στους ξενώνες φιλοξενίας, παραμένουν στο κρύο επειδή φοβούνται μήπως χάσουν τα προσωπικά τους είδη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου