Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Procter & Gamble διοργανώνουν δράση στο κέντρο της Αθήνας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την εταιρεία Procter & Gamble (P&G), εν όψει του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στην Αττική, διοργανώνει την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, από τις 11:00 έως τις 15:00, δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ε.Ε.Σ., κατόπιν χαρτογράφησης της περιοχής, θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών), για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που διαβιούν στο δρόμο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα διανεμηθούν ζεστά ροφήματα και τρία διαφορετικά δέματα με ανθρωπιστικό υλικό (είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, είδη βασικής διατροφής και είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες), στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στήριξης άστεγων συνανθρώπων μας που πραγματοποιεί η Procter & Gamble (P&G) από κοινού με τον Ε.Ε.Σ., στις 3 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας. Ταυτόχρονα, θα γίνει θερμομέτρηση και θα παρασχεθούν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας. Επιπλέον, οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους θερμαινόμενους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων, για την προστασία τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα ως προς την προσέγγιση και υποστήριξη των εν λόγω ατόμων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας από την πανδημία, τόσο των ωφελούμενων όσο και του προσωπικού του οποίου θα συμμετέχει στη δράση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου