Πάτρα: Σωτήρια η επέμβαση διασώστη του ΕΚΑΒ για 16χρονο ΑμεΑ

 

Ένας 16χρονος μαθητής με ειδικές ανάγκες σώθηκε από βέβαιο πνιγμό χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του διασώστη γιατρού του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο ειδικό σχολείο της Πάτρας σε ελάχιστα λεπτά από την στιγμή που ειδοποιήθηκε. Το παιδί είχε καταπιεί ένα καπάκι το οποίο του έφραξε τους αεραγωγούς.

Το περιστατικό που είχε αίσιο αποτέλεσμα έγινε σήμερα το πρωί στο ειδικό σχολείο της Πάτρας. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο ανήλικος μαθητής έβαλε στο στόμα του ένα καπάκι το οποίο του έφραξε τους αεραγωγούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Επικράτησε πανικός από τους καθηγητές του σχολείου οι οποίοι αμέσως ζήτησαν την βοήθεια του ΕΚΑΒ. Ο μοτοσικλετιστής διασώστης γιατρός έφτασε στο σχολείο που βρίσκεται κοντά στο Δημόσιο ΚΤΕΟ μέσα σε πέντε λεπτά.

Αφού προσέγγισε τον 16χρονο που είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν πανικόβλητο, κατάφερε να το ηρεμήσει και με γρήγορες κινήσεις έβγαλε το καπάκι από το στόμα του, δίνοντάς του αναπνοές.

Ο 16χρονος μετά την σωτήρια επέμβαση του διασώστη επανήλθε και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η ηρεμία επανήλθε στο σχολείο και οι καθηγητές ευχαρίστησαν τον διασώστη που κατάφερε για μία ακόμη φορά με ταχύτητα, επαγγελματισμό και ψυχραιμία να αντιμετωπίσει ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο περιστατικό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου