Παρουσία του Πρωθυπουργού στο ΟΑΚΑ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων

 

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για Αθλητικές Υποδομές - 6 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΚΑ»

Η αναβάθμιση και αξιοποίηση, αλλά και οι νέες κατασκευές και ανακατασκευές για τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Αττικής ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής, Υπουργών, κυβερνητικών στελεχών, αθλητών και παραγόντων του αθλητισμού. Στην παρουσίαση η οποία έγινε στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ έγινε εκτενής αναφορά στο Πρόγραμμα Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής, με όσα έργα έχουν έως τώρα υλοποιηθεί, καθώς και σε εκείνα που άμεσα θα πραγματοποιηθούν, για να «ξαναλάμψουν όπως το 2004».  

Με αφορμή την εκδήλωση, ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του «καθώς στο πρόγραμμα αναβάθμισης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί έναν ισχυρό κρίκο. Μάλιστα υπογράμμισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία, τόσο με τον αρμόδιο Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη, όσο και με τους δημάρχους και τους αρμόδιους αθλητικούς παράγοντες. 

Ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε, αποτελεί η προγραμματική σύμβαση, που έχει ήδη υπογράψει η Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση με 5.847.840,00€ (συν ΦΠΑ) έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής συμβάλει με δεκάδες εκατομμύρια στην αναβάθμιση και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ειδική αναφορά έκανε μεταξύ άλλων: 

  • Στη χρηματοδότηση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, 
  • Στο παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας-Πικερμίου, προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, που θα δώσει σε αθλητές ΑμεΑ τη δυνατότητα να ασκούνται σε ένα αξιοπρεπές, πλήρως λειτουργικό περιβάλλον 
  • Στο κλειστό γήπεδο της Ν. Σμύρνης
  • Στο  κλειστό γήπεδο Καπαγέρωφ στον Πειραιά 
  • Στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, 
  • Στα κολυμβητήρια Ν. Μάκρης και Μαραθώνα, 

Επίσης ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην υλοποίηση δεκάδων έργων αποκατάστασης, ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης χώρων αθλητισμού σε δήμους όλης της Περιφέρειας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου