Επίσκεψη στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΑΜΕΑ "Συνεργασία - Δημιουργία"

 

Την Τετάρτη, 21/12/2022, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων & του Νέου Έτους, το Διοικητικό Συμβούλιο και αρκετοί Συνέταιροι του Συνεργατικού Σχήματος «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» επισκέφτηκαν τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΑΜΕΑ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», στα Άνω Λιόσια.
Σ’ αυτό το σωματείο, είναι ενταγμένα ευάλωτα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και ιδιαίτερες ικανότητες. Κατασκευάζουν ωραία και οικονομικά χειροποίητα δώρα, εικόνες, αγαλματίδια, πήλινα, κάρτες, κ.α. Επίσης, συγκεντρώνουν παλαιές ηλεκτρονικές συσκευές που προορίζονται για ανακύκλωση, τις οποίες αξιοποιούν για να φτιάξουν νέες μηχανές. Τέλος, εκδίδουν μηνιαία εφημερίδα με κοινωνικά ενδιαφέροντα θέματα και βιβλία με διδακτικές ιστορίες, ποιήματα, ζωγραφιές και παραμύθια για παιδιά.
Το μεγαλύτερο βάρος όλης αυτής της πολύπλευρης δραστηριότητας, το έχει επωμισθεί ο ακούραστος, αεικίνητος, χαρούμενος, γελαστός και πάντα αισιόδοξος Πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού, κ. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, ο οποίος αφού μας υποδέχτηκε με θέρμη, μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εργασίας, μας ενημέρωσε εκτενώς για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν και μας τόνισε το σύνθημά τους, το οποίο είναι χαραγμένο παντού, σε όλους τους χώρους, αλλά κυρίως στις ψυχές τους:
«Η εργασία είναι φάρμακο που γιατρεύει όλες τις αδυναμίες και όλες τις αναπηρίες»
Ήταν υποχρέωση της Διοίκησης του Πανόρμου, για ακόμη μία χρονιά, να παρευρεθεί παραμονές των Μεγάλων Εορτών, δίπλα σε εκείνους τους συμπολίτες μας, που με αξιοπρέπεια και περηφάνια αγωνίζονται, όχι μόνο για τη δική τους επιβίωση, αλλά και των οικογενειών τους .
Όλοι οι Συνέταιροι αποχώρησαν συναισθηματικά φορτισμένοι, παίρνοντας ένα ακόμα μάθημα ζωής , για το τι σημαίνει ανθρώπινη αντοχή, αγωνιστικότητα, ψυχικό σθένος, υπέρβαση δυσκολιών και ατσαλένια θέληση!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου