Τί καλοί άνθρωποι!Καλές γιορτές. Καλή χρονιά!

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλος ντόρος με τις Μ.Κ.Ο. και τα εκατομμύριά τους. Ήθελα να ήξερα πως γίνεται κάποιες Μ.Κ.Ο. να κουβαλάνε χρήματα με το τσουβάλι και κάποιες άλλες να μην μπορούν να επιβιώσουν. Το ράδιο αρβύλα στις γειτονιές δίνει και παίρνει και μέσα σε όλα αυτά ξαφνικά βλέπουμε και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα πίσω από το παρασκήνιο για να μην πω κάτω από το τραπέζι με ύποπτες και κολάσιμες συναλλαγές. Δηλαδή γίνεται τις επί χρήμασι πορευομένης κοινής γυναικός το κιγκλίδωμά, τσάντες με χρήματα, βαλίτσες με χρήματα, κουτιά με χρήματα και ο λαός που τα έχει δώσει από το υστέρημά του, ψάχνει στα σκουπίδια  για να γεμίσει την κατσαρόλα. Πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η καλοσύνη, η αγάπη και η συμπόνια προς τον συνάνθρωπο προέρχονται από την φτωχολογιά και όχι από τα μεγάλα σαλόνια και τα χειροκροτήματα.

Ο παράδεισος είναι γεμάτος, δεν χωράει καρφίτσα. Που θα πάνε λοιπόν όλοι αυτοί οι μεγαλοευεργέτες αφού και η κόλαση σιγά-σιγά δεν θα τους χωράει; Τις περισσότερες φορές οι ανθρώπινες ανάγκες μεταφράζονται σε χρήματα και με χτυπήματα στην πλάτη, ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν πολύ περισσότερα με διαφορετικό τρόπο. Δηλαδή αντί για χρήματα που χαλάνε τον άνθρωπο και τον κάνουν κατεργάρη, να του δώσουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει ένα ευεργέτημα στον προορισμό του είναι ο ίδιος ο δικαιούχος. Θα πιάσει τόπο μόνο αν του δώσουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Αντί για χρήματα στέγη ας πούμε στον άστεγο, φαγητό στον πεινασμένο, ψυχολόγο στον τρελαμένο, κοινωνικό λειτουργό στον ταλαιπωρημένο. Όλα αυτά τα εκατομμύρια που βρίσκονται  στα χέρια του κάθε ευεργέτη  κρυμμένα σε βαλίτσες και σε διάφορες κρύπτες αν τα μετατρέψουμε σε υπηρεσίες και ύλη θα γίνει ο κόσμος καλύτερος αλλά και θα ανακαλύψουμε μια καινούρια αόρατη πολλαπλή αναπηρία που λέγεται απληστία, υποκρισία, ψευτιά και εκμετάλλευση, και διακρίνεται στη συμπεριφορά και στον τρόπο ζωής του κάθε ευεργέτη.

Σιγά σιγά όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι που θέλουν μόνο το καλό μας πρέπει να καταλάβουν ότι για το καλό όλων μας πρέπει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, δεν λέω να μην φάτε, φάτε…μην βαρυστομαχιάσετε όμως γιατί υπάρχουν άνθρωποι και φορείς που περιμένουν τα ψίχουλα από τα περισσεύματά σας.

Καλή σας όρεξη. Ευχαριστούμε πολύ.                                       Γ. Ρεθυμνιωτάκης.


 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου