Αποϊδρυματοποίηση τώρα

 

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στις 12:45μ.μ στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ θα παρακολουθήσετε την ταινία μικρού μήκους "ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ".

Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» σε συνεργασία με την Tandem σας προσκαλούν στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ για να παρακολουθήσουμε την ταινία μικρού μήκους «Έχω κάτι να πω» που συνδημιουργήθηκε από την ομάδα της Tandem και τον Κωνσταντίνο Τούντα (σκηνοθεσία/μοντάζ).
Η ταινία ακολουθεί τέσσερα νεαρά ενήλικα ανάπηρα άτομα που έχουν μεγαλώσει σε κρατικό ίδρυμα και τα οποία μοιράζονται στιγμές από την καθημερινότητά τους, τις αγωνίες τους αλλά κυρίως τα όνειρα και τις επιθυμίες που έχουν για το μέλλον τους.
Η ταινία έχει διάρκεια 33 λεπτά και θα προβληθεί παρουσία των πρωταγωνιστ(ρι)ών.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα:
«Ιδρύματα: Μύθοι και αλήθειες» όπου θα συμμετέχουν οι:
Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού,
Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος και επικεφαλής της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοιν. Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού,
Βασίλης Ιωακειμίδης, Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στο Πα.Δ.Α.,
Ευαγγελία Αλεξίου, Tandem – Κοινωνική Επιστήμονας,
Αντώνης Ρέλλας, Σκηνοθέτης - Ανάπηρος Ακτιβιστής.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου.

Στο τέλος θα προβληθεί απόσπασμα από το εν εξελίξει ντοκιμαντέρ του Αντώνη Ρέλλα, «Από το Άσυλο στην Κοινωνία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενώ ο χώρος διεξαγωγής είναι φιλικός και προσβάσιμος για ανάπηρα άτομα.

Σας προσκαλούμε για να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας, ώστε να αξιώσουμε από κοινού το οριστικό τέλος της ιδρυματικής «φροντίδας» για τα ανάπηρα, και μη, άτομα στην Ελλάδα.

Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για ΟΛΕΣ, ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου