Αθανάσιος Μπούρας - Άρθρο μου για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

 

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη. Παρά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Η κάλπη είναι άδεια και η Κυβέρνηση θα προκύψει από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Οι ψήφοι δεν μεταφέρονται από τη μια κάλπη στην άλλη. Οι πολίτες πρέπει να ξαναψηφίσουν για να σφραγίσουν το αποτέλεσμα. Για να έχουμε στις 26 Ιουνίου Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μία σταθερή Κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής.
Είναι αλήθεια πως ποτέ άλλοτε η Πατρίδα μας δεν αντιμετώπισε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσο μεγάλες, διαδοχικές ή και ταυτόχρονες κρίσεις. Διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας, μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, πανδημία, οικονομική αναστάτωση, φυσικές καταστροφές, ενεργειακή κρίση, παγκόσμια ακρίβεια, πόλεμος στην Ουκρανία. Χάρη όμως στην σοβαρή και υπεύθυνη διακυβέρνηση της Ν.Δ., με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κοινωνία και η οικονομία μετέτρεψαν τις δυσκολίες σε ευκαιρίες ανάπτυξης.
Μέσα σε μια πρωτόγνωρα δύσκολη τετραετία επιλέξαμε σταθερότητα και πρόοδο. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Mε γνώμονα την πατρίδα και τον πολίτη. Mε όπλα τη σκληρή δουλειά και το αποτέλεσμα. Μαθαίνοντας από τα λάθη μας. Κάνοντας, όπου χρειάζεται, την αυτοκριτική μας.
Από το 2019 ξεδιπλώθηκε ένα γενναίο πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων, χαμηλότερων εισφορών και νέων επενδύσεων με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας. Πετύχαμε τους ευνοϊκότερους όρους δανεισμού στην Ιστορία μας. Τα εθνικά μας σύνορα έχουν θωρακιστεί. Η θέση της Ελλάδος είναι πλέον γεωπολιτικά αναβαθμισμένη. Η αξιοπιστία της χώρας μας έχει αυξηθεί.
Τα τελευταία 4 χρόνια πετύχαμε τη μετάβαση σε ένα νέο, εξωστρεφές και δυναμικό αναπτυξιακό μοντέλο. Η οικονομία και οι επιχειρήσεις είναι σε τροχιά ανάπτυξης, η ανεργία μειώθηκε, νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, οι εξαγωγές αυξήθηκαν, η επιχειρηματικότητα, νεανική και γυναικεία, ενισχύθηκε. Το Κράτος εκσυγχρονίστηκε και ψηφιοποιήθηκε. Και συνεχίζουμε δυναμικά. Μεγάλα έργα ολοκληρώνονται, οι μισθοί και οι συντάξεις αυξάνονται, το εισόδημα ενισχύεται, οι φόροι και οι εισφορές μειώνονται. H Παιδεία, η Υγεία, ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός ισχυροποιούνται. Η ναυπηγική βιομηχανία αναγεννάται.

Στην παρούσα φάση είναι πιο αναγκαία από ποτέ μια στιβαρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση με γνώση και σχέδιο. Μια Κυβέρνηση που θα διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας την κοινωνία. Μια Κυβέρνηση που θα πάει την Ελλάδα μπροστά! Με ανάπτυξη για όλους και διαρκή στήριξη στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι πολίτες έδειξαν ότι επιθυμούν μια αυτοδύναμη, ισχυρή και σταθερή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με ορίζοντα τετραετίας, ώστε να πραγματοποιήσουμε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023-2027, όπως το έχουμε παρουσιάσει.
Στις 25 Ιουνίου πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα εξίσου καθαρό μήνυμα. Γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάει ούτε μια ψήφος χαμένη. Είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε. Και θα την κερδίσουμε με όλους εσάς στην πρώτη γραμμή. Μακριά από κομματικές παρωπίδες.
Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε.
Στις 26 Ιουνίου συνεχίζουμε.
Για να πάμε όλοι μαζί σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά!
Θανάσης Μπούρας
Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Δυτικής Αττικής
τ.Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου