Προκήρυξη κενής θέσης ιατρού σε Περιφερειακό Ιατρείο Βιλίων

Δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. Γ4γ/Γ.Π.οικ. 33198/19-06-2023 προκήρυξη κενών και κενούμενων θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε Περιφερειακά Ιατρεία (επισυνάπτεται).

Θεσπίζεται πλέον επίσημα η θέση αγροτικού ιατρού για το Περιφερειακό Ιατρείο Βιλίων.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, καθώς ευοδώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες οι ενέργειες που είχε κάνει καθ’ολη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και όχι μόνο.

Ήδη από το Μάιο του 2020 ο κ. Μπούρας είχε καταθέσει αναφορά (επισυνάπτεται) προς τον τότε Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια για την επανασύσταση του Αγροτικού Ιατρείου Βιλίων, ενώ τον Ιούλιο του 2020 παρενέβη προς τον τότε Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, προκειμένου να τοποθετηθεί γενικός ιατρός/ παθολόγος στο ιατρείο των Βιλίων (επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου).

Έκτοτε, με συντονισμένες προσπάθειες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο κ. Μπούρας κατέθεσε σχετική τροπολογία για την ανάγκη στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Βιλίων, αρχικά το Μάιο του 2022 (επισυνάπτεται) , και στη συνέχεια το Νοέμβριο του 2022, οπότε και η εν λόγω τροπολογία αποτελεί πλέον το άρθρο 65 του νόμου 5007/2022 (επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου).

Έτσι, πλέον στο Περιφερειακό Ιατρείο των Βιλίων μπορούν να υπηρετήσουν αγροτικοί ιατροί, κατ΄ εξαίρεση, καθώς δεν υπάρχει κανένα άλλο αγροτικό ιατρείο εντός του Νομού Αττικής, χάρη στις ενέργειες του κ. Μπούρα.

Η διαδικασία της προκήρυξης ορίζει ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων τις 3 Ιουλίου. Η εξέταση των αιτήσεων θα κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς ώστε εντός της καλοκαιρινής περιόδου να έχει τοποθετηθεί αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βιλίων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου