Το Σχολείο Της Φύσης - Γιορτή της Κάπαρης


ΜΑΝΑ ΓΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ  ΜΕ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Γιορτή της Κάπαρης 11/6/2023 στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.
Την έναρξη πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σοφία Μαυρίκου. 
Επιτέλους η πόρτα άνοιξε και η παρουσία της προέδρου του πάρκου Κας Μαυρίκου είναι όχι μόνο αισθητή αλλά και αποτελεσματική σε κάθε προσπάθεια.
Η φύση έχει αγαθά, χρειάζεται η γνώση,
αν την καλλιεργήσουμε θα το ανταποδώσει.
Το "Σχολείο της Φύσης" θα στοχεύει στην επαφή των ανθρώπων με τη φύση. 
Ενημέρωση και άλλων συνανθρώπων μας που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, τη φύση, τον υγιεινό τρόπο διαβίωσης.
Η Ελλάδα, με την καλοκαιρινή της ηλιοφάνεια, με την ποιότητα του χώματος και του εδάφους της, αποτελεί ένα ιδανικό τόπο για την καλλιέργεια αλλά και για την αυτοφυή ανάπτυξη του άμορφου αυτού θάμνου. 
Όλοι μαζί πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, την πρόεδρο του Φορέα Κα Σοφία Μαυρίκου και τις υπηρεσίες του Πάρκου που σε ότι χρειαστήκαμε ήταν δίπλα μας.
Αφού μοιράστηκαν οδηγίες για τη διαδικασία συγκομιδής και αξιοποίησης της κάππαρης, όλοι μαζί πήγαμε βόλτα για να ανακαλύψουμε και άλλους κρυμμένους θησαυρούς της φύσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο της καρδιάς μας , Αντώνης Τρίτσης.
Και τέλος στην Οθωνική αυλή για καφεδάκι και συζήτηση για επόμενες δράσεις, σχέδια και κουτσομπολιό. Μεταξύ αστείου και σοβαρού συζητήθηκε η δυνατότητα στο μέλλον, να προτιμάμε κάππαρη Ελλάδας και όχι Τουρκίας που έχουν τα σούπερ μάρκετ.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου