Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας για το 2017 Το 2017 έτος υλοποίησης έργων και δράσεων για τη Δυτική Αττική

Ψηφίστηκε στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (22.11.2016) ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2017. Η Δυτική Αττική καταλαμβάνει σημαντική θέση στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας τόσο στο πεδίο των έργων- τεχνικών υποδομών όσο και στο πεδίο των άυλων δράσεων και κοινωνικών παρεμβάσεων, θέτοντας έτσι τη βάση για την βιώσιμη επίλυση χρόνιων προβλημάτων και ελλειμμάτων στην περιοχής σε μια σειρά τομέων, όπως η αντιπλημμυρική προστασία, η πολιτική προστασία, ο αθλητισμός, οι κοινωνικές δράσεις και η στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η προώθηση του πολιτισμού, η στήριξη της δημόσιας υγείας και η επούλωση των ποικίλων περιβαλλοντικών πληγών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε χαρακτηριστικά: « Το 2017 θα είναι η πιο παραγωγική χρονιά συνολικά για την Περιφέρεια Αττικής αλλά και ειδικά για την Δυτική Αττική. Η Περιφέρεια έχει ήδη εκπέμψει προς τους πολίτες της Αττικής ένα ξεκάθαρο θετικό πρόσημο ενώ στη Δυτική Αττική αγωνιζόμαστε καθημερινά να δημιουργήσουμε και να προωθήσουμε μια θετική στρατηγική, για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής αλλά και για πρώτη φορά ίσως σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας. Βασιζόμενοι στο στρατηγικό σχέδιο ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ που προέκυψε με ευρεία διαβούλευση και στηρίζεται από τους Δήμους της περιοχής μας και συλλογικούς φορείς, προχωράμε συστηματικά με όραμα την ανασυγκρότηση της περιοχής κατά τρόπο κοινωνικά δίκαιο, περιβαλλοντικά βιώσιμο και αναπτυξιακά ρεαλιστικό».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου