Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. και οι εκπαιδευτές Σαμαρείτες Διασώστες στο 2ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο στη Λάρισα



Με εξαιρετική, κατά γενική ομολογία, επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2016, στη Λάρισα, το 2ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο που διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Με κεντρικό θέμα «Σύγχρονο Φαρμακείο: Φαρμακευτική φροντίδα, καινοτομίες, δια βίου εκπαίδευση, βιωσιμότητα», το 2ο Φαρμακευτικό συνέδριο εστίασε το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο αλλά και γενικότερα την ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα, στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδειχθούν προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο, στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, όπως επίσης και να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Επιπλέον, μέσα από τη θεματολογία του συνεδρίου παρουσιάστηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική διάσταση της φαρμακευτικής περίθαλψης, τις προοπτικές και τις τάσεις για τον νέο ρόλο των φαρμακοποιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς και το «Φαρμακείο για τους πολίτες, στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός συμμετείχε στο Συνέδριο ως ομιλητής. Η εισαγωγική του ομιλία, που δόθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενοδοχείου Larissa Imperial, είχε ως τίτλο: «Η επαγγελματική εκπαίδευση φαρμακοποιών ως προϋπόθεση για τις υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας». Με την ολοκλήρωσή της ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιάννης Μακρυγιάννης απένεμε τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., βραβεύοντας στο πρόσωπό του τη συνολική και διαχρονική προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ελληνική κοινωνία, πάντοτε στο πλευρό ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.


Επίσης, η Επίδειξη στις Πρώτες Βοήθειες που πραγματοποίησαν οι Εκπαιδευτές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρουσία του Υπευθύνου Εκπαίδευσης του Τομέα κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, ενθουσίασε τους καταξιωμένους επιστήμονες που την παρακολούθησαν, οι οποίοι και καταχειροκρότησαν την παρουσία των εκπροσώπων του Ε.Ε.Σ. στην εκδήλωση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου