Σχέδιο για δωρεάν ή επιχορηγούμενο ίντερνετ σε απομακρυσμένα νησιά, φοιτητές, ΑμεΑ


Σε τροχιά άμεσης υλοποίησης θέτει η κυβέρνηση την παροχή δωρεάν ίντερνετ και με επιδότηση ίντερνετ στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών, στους πρωτοετείς φοιτητές, στα ΑμεΑ που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες, καθώς και τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους Έλληνες που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
Ειδικοτερα, οι δράσεις της κυβέρνησης, αφορούν:
  • Την παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών.
Το πρόγραμμα θα αφορά συνολικά σε 30 νησιά καλύπτοντας περίπου 30.000 κατοίκους, ενώ για την εφαρμογή του θα ληφθούν υπόψη και εισοδηματικά κριτήρια.
  •  Τις επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ).
Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 50.000 από το σύνολο των 70.000 πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Στόχος είναι συνολικά η σύνδεση mobile Internet με ένα στικάκι να στοιχίσει 5 ευρώ τον μήνα ανά δικαιούχο. Από το ποσό αυτό, τα τρία ευρώ θα επιχορηγεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων από το αποθεματικό της, ενώ τα άλλα δύο θα τα πληρώνουν οι δικαιούχοι. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ο όγκος δεδομένων, στον οποίο θα αντιστοιχεί το ποσό των 5 ευρώ.
  • Τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον OTE TV και τη Nova για δωρεάν πρόσβαση για την κάλυψη περίπου 30.000 νοικοκυριών (100.000 άτομα). Το υπουργείο θα συμβάλει με την επιδότηση του δορυφορικού πιάτου και του αποκωδικοποιητή.
  • Τη δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση ή επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου