Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΕ.Π.Α



Η ίδρυση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, υποτίθεται ότι δημιουργήθηκαν αφενός για να μπει ένα τέλος στο πάρτι που γίνονταν με τα πλαστά πιστοποιητικά, αφετέρου να νιώθουν τα άτομα με αναπηρία ότι έχουν ένα σύμμαχο, ένα στήριγμα στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινό επίπεδο. Αντ’ αυτού, έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις απίστευτα προκλητικές προς το κοινό αίσθημα, που δεν αρμόζουν σ’ ένα κοινωνικό κράτος (όπως ευαγγελίζονται οι κρατικοί μας λειτουργοί), διακινδυνεύοντας πολλοί εξ΄ αυτών την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Εξυπηρέτηση και αλληλεγγύη, ή το αντίθετο…Μάλλον λέξεις άγνωστες για πολλούς από τους υπεύθυνους των συγκεκριμένων κέντρων.

 
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και αξιολόγηση του ποσοστού αναπηρίας τους – δηλαδή άτομα που ζουν με πενιχρά έως και μηδαμινά εισοδήματα – καλούνται να καταβάλλουν το εξωφρενικό για την παρούσα οικονομική περίοδο ποσό των 46,16 ευρώ. Ένα μικρό χαράτσι για μια υποχρεωτική “υπηρεσία” που μέχρι σήμερα έχει εξελιχτεί σε σκέτη ταλαιπωρία… Εάν δεν καταβληθεί το αναφερόμενο παράβολο στο ΚΕΠΑ, οι αναφερόμενοι άποροι δεν μπορούν να εξετασθούν για να αναγνωρίσουν την αναπηρίας τους και καταδικάζονται από την πολιτική των “ανθρωπιστών” της κυβερνητικής εξουσίας στην συνέχιση της απόλυτης δυστυχίας τους!....Το παράβολο των 46.14 ευρώ είναι επίσης υποχρεωτικό και στην περίπτωση που ο ανάπηρος υποβάλλει ένσταση και για να εξετασθεί από δευτεροβάθμια επιτροπή!...



 




Συγκεκριμένα, στο ΚΕΠΑ Περιστερίου, μέλος του Κ.Ε.Α. αφού πήρε χαρτί απορίας από την Πρόνοια της περιοχής μας, απευθύνθηκε στο εν λόγω ΚΕΠΑ για την ένστασή του. Η συμπεριφορά των υπαλλήλων αλλά και του διευθυντή του ΚΕΠΑ, ήταν όχι μόνο ανάρμοστη αλλά και προκλητική…
Έδιωξε τον ανάπηρο, κακήν κακώς από την υπηρεσία λέγοντάς του ότι αν δεν έχει να πληρώσει να φύγει αμέσως. Το μέλος μας ήρθε στα γραφεία του Κ.Ε.Α. και ο πρόεδρος Γ. Ρεθυμιωτάκης επικοινώνησε με την διεύθυνση του ΚΕΠΑ Περιστερίου για να διαπιστώσει ότι ακόμα και στο τηλέφωνο, η συμπεριφορά του διευθυντή του ΚΕΠΑ ήταν πράγματι ανάρμοστη και απαράδεκτη προς την πιο ευαίσθητη κατηγορία συμπολιτών μας.

Είναι ντροπή για  το ελληνικό δημόσιο να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι με τόσο πολύ μεγάλες ευαισθησίες όπως και ο διευθυντής του ΚΕΠΑ Περιστερίου που μας μίλησε για τις μεγάλες ευαισθησίες που τον διακρίνουν. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου