Βιονικά γυαλιά θα δώσουν σε εκατομμύρια τυφλούς την ευκαιρία να δουν ξανά!!!

Οι επιστήμονες βρίσκονται ένα βήμα πριν μπορέσουν να αποκαταστήσουν την όραση σε τυφλούς, στέλνοντας κινούμενες εικόνες κατευθείαν στον εγκέφαλο.Για πρώτη φορά, χειρουργοί εμφύτευσαν ένα οπτικό τσιπ που διεγείρει τον εγκέφαλο στο κεφάλι μιας 30χρονης γυναίκας.


Η ασθενής που ήταν τυφλή για 7 χρόνια είδε χρωματιστές λάμψεις, γραμμές και στίγματα, όταν στάλθηκαν σήματα από τον υπολογιστή στον εγκέφαλό της.

Το διάγραμμα δείχνει πως λειτουργεί το βιονικό μάτι, στέλνοντας σήματα κατευθείαν στον εγκέφαλο. Ο υπολογιστής στέλνει σήματα στην κεραία, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον εγκέφαλο.
Η τεχνολογία παρακάμπτει τα μάτια, που σημαίνει, ότι έχει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την όραση ακόμα και σε εκείνους που έχουν χάσει ένα μάτι ή τυφλώθηκαν λόγω καρκίνου.Κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων δοκιμών, η ασθενής βλέπει σταθερά τα σήματα που στέλνουν οι επιστήμονες στον οπτικό φλοιό της, το τμήμα του εγκεφάλου που λαμβάνει εικόνες από το οπτικό νεύρο.Οι γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες περιμένουν να πάρουν την άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να συνδέσουν το σύστημα σε μια κάμερα πάνω σε ένα ζευγάρι γυαλιά, τα οποία θα στείλουν τις κινούμενες εικόνες κατευθείαν στον εγκέφαλο.Για πρώτη φορά, χειρουργοί εμφύτευσαν ένα οπτικό τσιπ που διεγείρει τον εγκέφαλο στο κεφάλι μιας 30χρονης γυναίκας.

Όταν η ομάδα λάβει την έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, την οποία ελπίζουν να πάρουν τον επόμενο χρόνο, θα προσπαθήσουν να στείλουν σήματα βίντεο από ένα σύστημα που ονομάζεται Orion , το οποίο συλλαμβάνει τις εικόνες μπροστά από τα μάτια, χρησιμοποιώντας μια κάμερα που θα βρίσκεται στην γέφυρα των γυαλιών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου