2η Έκθεση Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας Κ.Α.Λ.Ο.Ο Ειδικός Γραμματέας της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας κ. Νικολαϊδης είναι κοντά στα άτομα με αναπηρία 


Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός, Γεώργιος Ρεθυμιωτάκης, Πρόεδρος Ένταξης


Από αριστερά: Β. Νικοπούλου, Γ. Ρεθυμιωτάκης, Θεανώ Φωτίου, Υπουργός Εργασίας  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε η 2η Έκθεση Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας Κ.Α.Λ.Ο. ATHENS EXPO ’18 που πραγματοποιήθηκε από 7 εώς 11 Νοεμβρίου «στο Ναό του Καπιταλισμού» όπως είπε ο Πρωθυπουργός στους εκθέτες που συμμετείχαν. Στην έκθεση έδωσε το παρών ολόκληρη η Πολιτική Ηγεσία και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την βιωσιμότητα των Κοινωνικών Συνεταιρισμών. Ανακοινώθηκαν χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δώσουν την δυνατότητα ανάπτυξης στο χώρο της αλληλέγγυας οικονομίας. Είναι μια ευκαιρία για τις ευπαθείς κατηγορίες να δείξουν τις δυνατότητες τους. 
              «Μη μου στερείς αυτό που δεν μπορείς να μου δώσεις»!.. έλεγε ο Διογένης
"Αφήστε με να κυκλοφορώ ελεύθερα", λέει ο Ρεθυμιωτάκης Θα μπορούσε βέβαια να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από όλους γιατί η κοινωνική οικονομία είναι σαν διαβατήριο που σιγά σιγά ανοίγει καινούριους ορίζοντες καταπολεμώντας την ανεργία. Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από την συνεργασία, τα οράματα των φορέων, την αρωγή της Πολιτείας και την όρεξη που έχουν τα μέλη του κάθε φορέα για δουλειά. Η έκθεση ολοκληρώθηκε, ο αγώνας όμως τώρα αρχίζει για όλους…  Ο κόσμος έχει αγαθά αλλά μας λείπει η γνώση που πρέπει να καλλιεργήσουμε για να ανταποδώσει. Πραγματικά, ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος αρκεί να το θέλουμε και να το πιστέψουμε όλοι. Εμείς, δεν είμαστε πολιτικά πρόσωπα και δεν ζητάμε την ψήφο από κανέναν, ζητάμε όμως μια ευκαιρία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Ο Πρόεδρος του ΚΕΑ Γ. Ρεθυμιωτάκης, είπε ότι κάποιες ομάδες για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας πρέπει να λυθούν τα θέματα προσβασιμότητας και ζήτησε να προστατευτεί η ανεξαρτησία αλλά και η αξιοπρέπεια των ΑμεΑ με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται η βοήθεια των "περαστικών" για να ξεπεράσουν αυτά που τους εμποδίζουν να ενταχθούν. 


Γ. Ρεθυμιωτάκης   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου