«Φέρτε πίσω τα λεφτά των Ελλήνων Πολιτών που πήρατε με απευθείας παράνομες αναθέσεις»


Αποτέλεσμα εικόνας για φερτε πισω τα κλεμμενα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 311/5-11-2018

Την 1-11-2018, οι φορείς ΚΑΛΟ  που είναι γραμμένοι στο Μητρώο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας έλαβαν, επιστολή ανυπόγραφη από τοImpactHubLabsμε την οποία επιχειρεί να  μας γνωστοποιήσει το «θαυμαστό»έργοκαι το ρόλο τουστην έκθεση της  ΕΧΠΟ ΚΑΛΟ. Με αυτό τον τρόπο  όπως ισχυρίζονται απαντούνσ΄αυτούς που παραφράζουν και αλλοιώνουν τα γεγονότα.
Ωστόσο, αποφεύγουν για μια ακόμη φορά να εμφανιστούν με το προσωπικά τους ονόματα και υπογράφουν  την επιστολή ως ομάδα«ImpactHubLabsτης Αθήνας». Παρουσιάζουνμάλιστα την ομάδα τους ως «κοινότητα» εμπλέκοντας ονόματα κι άλλων ΜΚΟ με τις οποίες έχουν συνέργειες. Τα δεδομένα  όμως που υπάρχουν στη διαύγεια δείχνουν ότι τις απευθείας αναθέσεις τις λαμβάνουν χωριστά και δεν τις μοιράζονται με κάποια άλλη επιχείρηση ή κοινότητα.
Αντίλοιπόν να εξηγήσουν και να λογοδοτήσουν τις κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση απευθείας αναθέσεις των εκδηλώσεων σχετικά με την ΕΧΠΟ ΚΑΛΟ και άλλες δράσεις,την παράνομη κατάτμηση έργων, προκειμένου να χρηματοδοτούνται κατ΄εξαίρεση από το του Υπουργείο Εργασίας.
Αντί να εξηγήσουν πως έγινε η  εγκατάστασή τους στο Υπουργείο Εργασίας πριν την τυπική υπογραφή της σύμβασης καθώς, η ανάθεση υπογράφτηκε μόλις στις 26-10-2018 μετά την καταγγελία των γεγονότων.  Παρουσιάζονται ως μοναδικοί  «εθνικοί» ειδικοί εκπαιδευτές-επιμορφωτές της Κοινωνικής Αλληλέγγυας οικονομίας συμβεβλημένοι με το Υπουργείο Εργασίας. Με ποιο νόμιμο διαγωνισμό όμως κέρδισαν αυτή τη θέση; Με ποια βιογραφικά εκτόπισαν άλλες οργανώσεις με πολυετή πείρα, προσφορά και ακαδημαϊκό κύρος; Με ποια κριτήρια τέλος  έγιναν κλειδοκράτορες του Υπουργείου Εργασίας;Ας μας πουν  τα  ανταγωνιστικά τους προσόντα πέραν των πελατειακών σχέσεων. Τι έργο έχουν να παρουσιάσουν με αυτοχρηματοδότηση  πέραν  από τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις του δημοσίου;
Ας μας πουν πρώτα με ποιο τρόπο βαφτίστηκαν ΜΚΟ στη ουσία όμως είναι «Κυβερνητική Οργάνωση» αθρόας και ανεξέλεγκτης χρηματοδότησης εις βάρος του χώρου των άλλων κοινωνικών επιχειρήσεων;
Λυπούνται όπως μας λένε βέβαια, που δεν υπάρχει κατανόηση από το χώρο των  ΚΑΛΟκαι κάποιοι θέλουν να χαλάσουν την «μοναδική γιορτή του χώρου».
Το «πάρτυ» δηλαδή που κάνουν με τους πόρους της ΚΑΛΟ, δηλαδή με δικά μας χρήματακαι με ευθύνη βέβαια, του  Υπουργείου Εργασίας. Είναι προφανές ότι χωρίς την κάλυψή του Υπουργείουδεν θα ήταν δυνατό να παρουσιάσουν ως «πελάτες»όλους τους επισκέπτες της έκθεσης και ως εν δυνάμει εκπαιδευομένους από το  ImpactHub. Δεν θα μπορούσαν να μας εξαπατήσουν για μια εικονική και ψευδεπίγραφη υπηρεσία που προσφέρουν ως κατάρτιση.
Κι αυτό συμβαίνει όπως διαπιστώσαμε από πέρυσι με το εξής τέχνασμα: πηγαίνει  κάποιος στην έκθεση να παρακολουθήσει τη διαβούλευση ή ένα WorkShopς που γίνεται από τους συμμετέχοντες και χωρίς να το ξέρει έχει εκπαιδευτείαπό το  ImpactHub στα χαρτιά  όπως το λέει η σύμβαση της απευθείας ανάθεση. Τα παραδοτέα είναι οι επισκέπτες στην Έκθεση που ανύποπτοι έχουν υπογράψει την παρουσία τους. Κατά τ΄άλλα υπάρχει διαφάνεια για τις κατ’ συρροή αναθέσεις προς την συγκεκριμένη εταιρεία τέτοια  όπως: εκείνη που χάριζαν οι πρώτοι κατακτητές της Αμερικήςστους ιθαγενείς με  χάντρες και καθρεφτάκια.
Η Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία ασφαλώς δεν χρειάζεται τέτοιους ψευδεπίγραφους και έξω από την νομιμότητα των συμβάσεων εκπαιδευτές και διαμεσολαβητές.
Η Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος και εκφράζεται μέσα από τους φορείς Κοινωνικής αλληλέγγυας Οικονομίας, όπως προβλέπει και ο νέος νόμος 4430/16 στα πλαίσια του οποίου δύναται να τεθούν  τα κριτήρια επιμόρφωσης του χώρου με ανοικτές προσκλήσεις και διαγωνισμούς. Στην προκειμένη περίπτωση, όταν ορίζεται μια ΜΚΟ ως αυθαίρετος διαμεσολαβητήςόλου του χώρου καταργείται ολόκληρος ο θεσμός της εκπροσώπησης . Κι αυτό συμβαίνει με τη συνέργεια του ίδιου του Υπουργείου γεγονός που δεν πρόκειται να περάσει για πάντα δικτατορικά και ανεξέλεγκτα..
Ας μη πλανάστε λοιπόν ότι με τις προνομιακές πλάτες του πελατειακού συστήματος θα καλύψετε πολιτικά παράνομες διαδικασίες.Όπως θα διαπιστώσετε στη συνέχεια κανείς δεν μπορεί να  είναι υπεράνω του νόμου όταν η κοινωνική βάση βρίσκεται σε επαγρύπνηση.
Η Κοινωνία Πολιτών γνωρίζει πολύ καλά ότι, δεν μας εκπαιδεύσατε αλλά με τους συνεργούςσας στη πραγματικότητα μας κοροϊδέψατε, όλο αυτό το επίμαχο διάστημα κατ΄εξακολούθηση.
Μάθετε λοιπόν ότι η  έρευνα για όλες τις καθ΄υπέρβαση αναθέσεις μόλις ξεκίνησε.. και ο εισαγγελέας είναι παρών.
Γι΄αυτό«Φέρτε πίσω τα λεφτά των Ελλήνων Πολιτών που πήρατε με απευθείας παράνομες αναθέσεις» για να τα διαχειριστούν ΟΛΟΙ οι αυτοδιαχειριζόμενοι φορείς ισότιμα.
Η Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία ανήκει στην Κοινωνία και τους φορείς της και δεν αναγνωρίζει αυτούς που θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της με ανεξέλεγκτες κρατικές χορηγίες.

Για Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε.                                        ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
Ο Πρόεδρος                                                    Δημήτριος Μιχαηλίδης
Παναγιώτης Χριστοδουλάκης                                               
Πανεπιστημιακός                                                                  

Για τον ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Γεώργιος Ρεθυμιωτάκης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου