ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ενεργή η διαδραστικότητα για την ανταλλαγή ασθενών Τουρισμού Υγείας μεταξύ Ελλάδος και Μ. Βρετανίας μετά την επιτυχημένη εκδήλωση για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας στο LSE του Λονδίνο
Γ.Πατούλης: «Με συγκινητική την ανταπόκριση από την Ιατρική Κοινότητα της Μ. Βρετανίας, ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδας καταγράφει ήδη ανάγλυφα αποτελέσματα στην ανταλλαγή ασθενών, επιστημόνων και τεχνογνωσίας και στην αντιστροφή του brain drain  σε brain gain»

Τη δυναμική συνεργασία της Ελλάδας  με τους ομογενείς γιατρούς της  Μεγάλη Βρετανίας έθεσε σε εκκίνηση η ελληνική αποστολή του Τουρισμού Υγείας στο Λονδίνο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, έπειτα από  την επιτυχημένη ημερίδα που διοργανώθηκε στο κορυφαίο πανεπιστήμιο London School of Economics με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και Βρετανών επιστημόνων.
Η ημερίδα “Health Tourism In Greece” στο LSE  διοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας (ΙΗΤC) και την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΜS UK) σε μια από κοινού πρωτοβουλία να αναδεχθούν λεπτομερώς οι δυνατότητες της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας να παράσχει άμεσα υπηρεσίες Υγείας και Ευεξίας σε ασθενείς και διεθνείς Ταξιδιώτες Υγείας, και να ξεκινήσει η διαδραστικότητα μεταξύ των επιστημόνων και των αρμοδίων δομών των δυο χωρών. Η διεξαγωγή της  ημερίδας συνέβαλλε με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως επεσήμαναν οι ομιλητές, στην ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα ο Ιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και προσφέροντας καινοτόμες, ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες αιχμής για τους διεθνείς ασθενείς.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του της ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Γ. Πατούλης «Είναι πλέον απτά τα αποτελέσματα από την συστηματική διαδρομή τριών ετών στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας ανά τις ηπείρους, με την συσπείρωση των δυνάμεων της ελληνικής Ομογένειας, όπως καταδείχτηκε από την διεξαγωγή της επιστημονικής ημερίδας στο LSE του Λονδίνου και την θερμή ανταπόκριση Ελλήνων και Βρετανών επιστημόνων που ζουν στην Μ.Βρετανία. Ο Τουρισμός Υγείας, που αποτελεί έναν ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα της Ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας, καθιερώνεται ως καθοριστικός σύνδεσμος για την αναβίωση της διεθνούς λάμψης της Ελληνικής Ιατρικής, με την συνέργεια των Ελλήνων γιατρών που εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και την περαιτέρω εξέλιξη των υπηρεσιών, των ιατρικών και επεμβατικών μεθόδων και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας ως κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό.»
Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας του Έλληνα Πρέσβη στην Βρετανία, αλλά και των πολλών νέων επιστημόνων από τις δυο χώρες που συμμετείχαν στην υψηλού επίπεδου εκδήλωση, η οποία είχε στόχο, παράλληλα με την προώθηση των προοπτικών της καθιέρωσης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Χάρτη Τουρισμού Υγείας, και την αντιστροφή του κλίματος του brain drain χώρας μας μέσω του Ιατρικού Τουρισμού και του Τουρισμού Ευεξίας. Στην εκδήλωση μίλησαν και συμμετείχαν οργανωτικά, τρείς από τους διακεκριμένους γιατρούς της Μεγάλης Βρετανίας που επιστρέφουν στην Ελλάδα για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους έλληνες ασθενείς, και τους διεθνείς ασθενείς Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας.

 Ειδικότερα ο Πρόεδρος του HMS UK Μιλτιάδης Κροκίδης, PhD, EBIR, FCIRSE, FRCR, FSIR, Αγγειολόγος και Παρεμβατικός Ακτινολόγος, η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου HMS UK κ.Κική   Σουνίδου και ο γυναικολόγος κ.Θανάσης Διαμαντόπουλος.
Ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Κωνσταντίνος Πάντος δήλωσε: “Τρία χρόνια συστηματικής προσπάθειας έχουν αρχίσει να αποδίδουν ήδη καρπούς στην έμπρακτη συνεργασία και ανταλλαγή ασθενών μεταξύ Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων. Η ανταπόκριση είναι κάποιες φορές ιδιαίτερα  συγκινητική. Είναι εμφανή σε όλους μας τα δείγματα της κορυφαίας θέσης που πετυχαίνει να διεκδικεί η Ελλάδα στην παγκοσμιοποιημένη αγορά του Τουρισμού Υγείας.»

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Ελληνικού Ιατρικού Συμβουλίου Τουρισμού και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικών Ιατρών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου