αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης

Σχετική εικόνα

Σύμφωνα με την Μάιζα Ασπάρ, αναπληρώτρια διευθύντρια προγράμματος στον παγκόσμιο οργανισμό Mercy Corps, το να προσφέρεις ποιοτική εκπαίδευση σε παιδιά με αναπηρίες έχει πλεονεκτήματα και για την ίδια τη χώρα:«Η εκπαίδευση που ενσωματώνει αυτά τα παιδιά είναι πολύ σημαντική, γιατί παρέχει μια αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης στις οικογένειες που έχουν κάποιο μέλος με αναπηρία. Αισθάνονται ότι έχουν πρόσβαση σε ένα βασικό δικαίωμα, όπως και οι υπόλοιπες οικογένειες που δεν έχουν παιδιά με αναπηρίες. Αυτό βελτιώνει επίσης και την κοινωνική σταθερότητα.
Έχει αποδειχτεί από άλλες χώρες ότι η έλλειψη μιας εκπαίδευσης που ενσωματώνει αυτά τα παιδιά, η έλλειψη εκπαίδευσης για ένα άτομο με αναπηρία, τα εμποδίζει να μπουν στην αγορά εργασίας και να συμβάλλουν στο ΑΕΠ της χώρας.
Όταν αυτοί οι άνθρωποι απουσιάζουν από την παραγωγική διαδικασία, επηρεάζεται όλη η οικονομική δραστηριότητας ενός κράτους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επηρεάζεται η οικονομία της Ιορδανίας. Γι' αυτό το λόγο η εκπαίδευση που ενσωματώνει είναι πολύ σημαντική και ωφέλιμη, όχι μόνο για τα παιδιά, όχι μόνο για τις οικογένειές τους, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας».
Στην Ιορδανία, υπολογίζεται ότι το 79% των παιδιών με αναπηρίες δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει με τους πρόσφυγες. Μερικές πηγές λένε ότι υπάρχουν 15.000 προσφυγόπουλα με αναπηρίες στην Ιορδανία. Μόλις το 3% από αυτά πηγαίνουν σχολείο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου