Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα άτομα με αναπηρία

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα άτομα με αναπηρία                                  Το 10ο Γυμνάσιο Λάρισας σε συνεργασία με τη Δομή Γιάννουλης του Παραρτήματος ΑμεΑ Λάρισας «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης  & ευαισθητοποίησης στους μαθητές της Α’ & Β’ Τάξης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Το πρόγραμμα γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  που είναι καθιερωμένη στις 3 Δεκέμβρη κάθε έτους.
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μαθητές μέσω συζήτησης και βιωματικών ασκήσεων να ενημερωθούν για τα είδη αναπηρίας, να εντοπίσουν τα συναισθήματά τους απέναντι στα ΑμεΑ και να δουν πως μπορούν να τα διαχειριστούν.
Με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσουν να διερευνήσουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στην αναπηρία, για να καταλήξουν στο μήνυμα της ημέρας που είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ και με τι τρόπους μπορούμε, τελικά, όλοι μαζί να τον κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας.
Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και η προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής είναι αξίες που το σχολείο έχει υποχρέωση να προωθεί και να διδάσκει με κάθε τρόπο στους μαθητές του.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ψυχολόγο της Δομής, κα Ριζούλη Βασιλική και την κοινωνική λειτουργό, κα Κόκκινου Ελεονώρα

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου