Άρχισαν τα όργαναΤα λερωμένα και τα άπλυτα σε κάθε περίπτωση τα πλένουμε στο χέρι ή τα πάμε στο καθαριστήριο, τώρα για το καλό του τόπου, όλων μας δηλαδή, καλό θα είναι να συνεργαζόμαστε και να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Η γνώμη μας είναι ότι θα μπορούσε ο ένας να βοηθήσει τον άλλον, όχι μόνο στην πολιτική αλλά και σε οποιαδήποτε διαδικασία για να φτιάξουμε ένα μεγάλο πλυντήριο που θα χωράει τα άπλυτα όλων ή ένα μεγάλο καθαριστήριο που θα εξαφανίζει ό, τι βρώμικο υπάρχει γύρω μας.  Γ.Ρ.

Γ. Σγουρός : Ζητά παρέμβαση ΥΠΕΣ και ΕΣΡ για τις δημοσκοπήσεις

Την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να προστατευθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές ζητά ο Γιάννης Σγουρός, με αφορμή «δημοσκοπικά παιχνίδια» που έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα εμφανή με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Σγουρού στάθηκε η παρουσίαση το περασμένο Σάββατο δημοσκόπησης  για την περιφέρεια Αττικής, της οποίας τα ευρήματα προφανώς και είναι ανάξια σχολιασμού, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την εταιρεία που τη διενήργησε. Πρόκειται για εταιρεία (της οποίας τα στοιχεία είναι στη διάθεση της παράταξής μας), η οποία :

·         Απόκτησε νομική μορφή στις 22/1/2019 και εμφανίστηκε να διενεργεί δημοσκόπηση μόλις έξι μέρες μετά!
·         Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τις δραστηριότητες της, ούτε καν παρουσία στο διαδίκτυο και δεν την γνωρίζει κανένας ειδικός στον χώρο.
·         Δεν είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), του επίσημου θεσμικού οργάνου των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
·         Δεν υπάγεται στο κανονιστικό πλαίσιο, στο οποίο υπάγονται οι αναγνωρισμένες εταιρίες, ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στη διαδικασία των αιφνιδιαστικών ελέγχων, δεν υποχρεούται να εμφανίσει τις βάσεις δεδομένων ή ούτε καν τη μεθοδολογία την οποία χρησιμοποιεί.
·         Δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημοσκόπηση στο παρελθόν. 
Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι : «Να είναι σίγουροι, όσοι επιχειρούν με να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη και να παραπλανήσουν τους πολίτες, ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν θα τους αφήσουμε να δηλητηριάσουν ακόμη περισσότερο την πολιτική ζωή. Θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να αποκαλύψουμε την μεθόδευση και να αναδείξουμε το παρασκήνιο.  Μετά τον Υπουργό και το ΕΣΡ σειρά θα έχει ο εισαγγελέας».  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου